Gevulde paprika’s met krokant kipgehakt
Paprika's vul je op 101 manieren, maar het allerlekkerst zijn deze jongens hieronder.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de rode paprika’s overlangs en verwijder de zaadlijsten. Los de kippenbouillontablet op in het kokende water. Schenk het water in een grote schaal over de couscous en dek af.
Verhit de olie en bak hierin het kipgehakt in 8 min. gaar en bruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta en roer samen met het kipgehakt en de koelverse muhammara door de couscous. Vul hiermee de paprikahelften. Maak met een lepel een diep kuiltje in het midden van de paprikahelften en breek hierin de eitjes.
Doe alle helften in een grote ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 25-30 min. in de oven tot het ei gestold en de paprika gaar is. Snijd ondertussen de munt in reepjes. Bestrooi de paprikahelften voor het serveren met de munt.
Gevulde paprika’s met krokant kipgehakt
Paprika's vul je op 101 manieren, maar het allerlekkerst zijn deze jongens hieronder.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de rode paprika’s overlangs en verwijder de zaadlijsten. Los de kippenbouillontablet op in het kokende water. Schenk het water in een grote schaal over de couscous en dek af.
Verhit de olie en bak hierin het kipgehakt in 8 min. gaar en bruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta en roer samen met het kipgehakt en de koelverse muhammara door de couscous. Vul hiermee de paprikahelften. Maak met een lepel een diep kuiltje in het midden van de paprikahelften en breek hierin de eitjes.
Doe alle helften in een grote ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 25-30 min. in de oven tot het ei gestold en de paprika gaar is. Snijd ondertussen de munt in reepjes. Bestrooi de paprikahelften voor het serveren met de munt.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode paprika's
½ kippenbouillontablet
200 ml kokend water
150 g couscous
1 el milde olijfolie
300 g kipgehakt naturel
150 g feta
175 g muhammara spread
4 scharrel hennen-eitjes
7½ g verse munt
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
grote ovenschaal