Makkelijke aardappel-preischotel
Wat eten we vandaag? De makkelijke preischotel, graag!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in een ruime pan in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de preien in ringen, was ze en laat uitlekken. Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de prei en stamppotkruiden toe en bak 7 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Giet de zoete aardappel af en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel het gehakt-preimengsel over de ovenschaal. Verdeel de puree erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25 min. goudgeel en gaar. Zet de laatste 5 min. de ovengrill aan.
Makkelijke aardappel-preischotel
Instructievideo - 00:20 min.
Makkelijke aardappel-preischotel
Wat eten we vandaag? De makkelijke preischotel, graag!
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in een ruime pan in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de preien in ringen, was ze en laat uitlekken. Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de prei en stamppotkruiden toe en bak 7 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Giet de zoete aardappel af en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel het gehakt-preimengsel over de ovenschaal. Verdeel de puree erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25 min. goudgeel en gaar. Zet de laatste 5 min. de ovengrill aan.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
4 preien
1½ el milde olijfolie
300 g rundergehakt
2 el Euroma Stamppot kruiden
200 g extra belegen Goudse kaas 48+
Dit heb je nodig
pureestamper
grove rasp
ovenschaal (20 x 30 cm)