Chicken parmesan
Italiaans-Amerikaanse klassieker die het proberen waard is.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de takjes tijm 1 min. Voeg de polpa toe en laat op middelhoog vuur 20-25 min. zonder deksel op de pan inkoken. Schep af en toe om.
Doe ondertussen de bloem met wat peper en zout in een diep bord en meng door elkaar. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie zo fijn mogelijk. Klop de eieren los in een ander diep bord en meng de helft van de Parmezaan, de peterselie en de uienpoeder erdoor. Bestrooi met peper en zout. Doe de panko in een 3e diep bord.
Snijd de kipfilets overlangs doormidden, zodat je gelijke stukken hebt. Leg de kipfilets tussen 2 stukken vershoudfolie en sla met een deegroller tot 1 cm dik. Wentel de kipfilets eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal vervolgens door het eimengsel. Druk ze vervolgens stevig rondom in de panko. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de mozzarella in gelijke plakken. Verwijder de tijm uit de tomatensaus. Verdeel de kipschnitzels over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel achtereenvolgend de tomatensaus, plakjes mozzarella en parmezaan erover. Zet de kipfilets onder de grill totdat de mozzarella smelt.
Chicken parmesan
Italiaans-Amerikaanse klassieker die het proberen waard is.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
30 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de takjes tijm 1 min. Voeg de polpa toe en laat op middelhoog vuur 20-25 min. zonder deksel op de pan inkoken. Schep af en toe om.
Doe ondertussen de bloem met wat peper en zout in een diep bord en meng door elkaar. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie zo fijn mogelijk. Klop de eieren los in een ander diep bord en meng de helft van de Parmezaan, de peterselie en de uienpoeder erdoor. Bestrooi met peper en zout. Doe de panko in een 3e diep bord.
Snijd de kipfilets overlangs doormidden, zodat je gelijke stukken hebt. Leg de kipfilets tussen 2 stukken vershoudfolie en sla met een deegroller tot 1 cm dik. Wentel de kipfilets eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal vervolgens door het eimengsel. Druk ze vervolgens stevig rondom in de panko. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de mozzarella in gelijke plakken. Verwijder de tijm uit de tomatensaus. Verdeel de kipschnitzels over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel achtereenvolgend de tomatensaus, plakjes mozzarella en parmezaan erover. Zet de kipfilets onder de grill totdat de mozzarella smelt.
combinatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
3 takjes verse tijm
400 g Mutti polpa in blik
30 g tarwebloem
80 g Parmezaanse kaas
5 g verse krulpeterselie
3 middelgrote eieren
1 tl uienpoeder
60 g panko
320 g kipfilets
125 g mozzarella
Dit heb je nodig
deegroller
vershoudfolie
bakpapier