Gegrilde-courgettesalade met rozemarijnolie en gorgonzola
Keertje wat anders! Een verrassende combinatie voor een smaakvol bijgerecht.
Aan de slag
Haal de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Snijd de tenen knoflook zo fijn mogelijk. Meng de rozemarijn, het citroenrasp en de knoflook met de olijfolie en een het zeezout.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de courgettes in plakjes van een ½ cm. Verhit een grillpan en gril de courgetteplakjes in delen 6 min. Keer halverwege. Meng met de rozemarijnolie en laat in 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de gorgonzola in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitten over de salade.
Gegrilde-courgettesalade met rozemarijnolie en gorgonzola
Keertje wat anders! Een verrassende combinatie voor een smaakvol bijgerecht.
bijgerecht
null personen
350 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Haal de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Snijd de tenen knoflook zo fijn mogelijk. Meng de rozemarijn, het citroenrasp en de knoflook met de olijfolie en een het zeezout.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de courgettes in plakjes van een ½ cm. Verhit een grillpan en gril de courgetteplakjes in delen 6 min. Keer halverwege. Meng met de rozemarijnolie en laat in 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de gorgonzola in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitten over de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7½ g verse rozemarijn
1 citroen
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
½ tl zeezout
40 g pijnboompitten
3 biologische courgettes
100 g gorgonzola
Dit heb je nodig
grillpan