Flank steak pinwheels (gevulde bavetterollade) van Jord Althuizen
Bavette rolletjes gevuld met spinazie, Italiaanse vleeswaren, mozzarela en basilicum.
Aan de slag
Blancheer de spinazie kort in kokend water en laat direct afkoelen in koud water. Laat de spinazie uitlekken en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
Leg de bavette plat op een werkblad. Snijd hem met een dun, scherp mes over de hele lengte bijna door zodat je hem kunt openvouwen. Je hebt dan een grote platte lap vlees die je kunt beleggen en oprollen.
Kruid het vlees met eventueel zout en zwarte peper. Verdeel er vervolgens de verschillende antipasto-vleeswaren in banen van boven naar beneden over. Leg als onderste baan de geitenkaasplakken op het vlees. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verdeel de spinazie, mozzarella, tomaten en het basilicum over de vleeswaren. Druk stevig aan en rol voorzichtig, maar zo strak mogelijk op. Snijd de uiteinden van de rol af, zodat je een strakke, gelijkmatige rollade overhoudt.
Knoop de rollade met stukjes keukentouw op 10 plaatsen vast. Steek vlak langs elk touwtje van boven naar beneden een tapasprikker door het vlees. Keer de rollade een kwartslag en steek 10 prikkers kruislings van boven naar beneden door het vlees. Snijd de rollade nu tussen de touwtjes door in 10 plakken die door een touwtje en prikkers bij elkaar gehouden worden (pinwheels).
Bereid een barbecue of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Kruid de pinwheels met zwarte peper en gril ze op de barbecue tot de kaas zacht is en het vlees een kerntemperatuur heeft van 56 °C. Dit duurt ca. 5 min.
Flank steak pinwheels (gevulde bavetterollade) van Jord Althuizen
Bavette rolletjes gevuld met spinazie, Italiaanse vleeswaren, mozzarela en basilicum.
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Blancheer de spinazie kort in kokend water en laat direct afkoelen in koud water. Laat de spinazie uitlekken en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
Leg de bavette plat op een werkblad. Snijd hem met een dun, scherp mes over de hele lengte bijna door zodat je hem kunt openvouwen. Je hebt dan een grote platte lap vlees die je kunt beleggen en oprollen.
Kruid het vlees met eventueel zout en zwarte peper. Verdeel er vervolgens de verschillende antipasto-vleeswaren in banen van boven naar beneden over. Leg als onderste baan de geitenkaasplakken op het vlees. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verdeel de spinazie, mozzarella, tomaten en het basilicum over de vleeswaren. Druk stevig aan en rol voorzichtig, maar zo strak mogelijk op. Snijd de uiteinden van de rol af, zodat je een strakke, gelijkmatige rollade overhoudt.
Knoop de rollade met stukjes keukentouw op 10 plaatsen vast. Steek vlak langs elk touwtje van boven naar beneden een tapasprikker door het vlees. Keer de rollade een kwartslag en steek 10 prikkers kruislings van boven naar beneden door het vlees. Snijd de rollade nu tussen de touwtjes door in 10 plakken die door een touwtje en prikkers bij elkaar gehouden worden (pinwheels).
Bereid een barbecue of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Kruid de pinwheels met zwarte peper en gril ze op de barbecue tot de kaas zacht is en het vlees een kerntemperatuur heeft van 56 °C. Dit duurt ca. 5 min.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g verse spinazie
1½ kg beef bavette
150 g AH Excellent antipasto
150 g geitenkaasplakken
125 g mozzarella
147½ g semi-gedroogde tomaten
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
keukentouw
grote tapasprikkers
barbecue of grillpan
kerntemperatuurmeter