Pasta burrata met paprika en chipolata
In de categorie 'never change a winning team': pasta met burrata! Deze tagliatelle maken we met chipolata, tomaten-paprikasaus met burrata on top. Winning!
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paprika en rozemarijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenpulp toe, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de chipolataworstjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd de worstjes in schuine stukken van 2 cm.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng samen met de worstjes door de tomaten-paprikasaus.
Snijd de burrata in stukken. Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de chipolataworstjes en burrata erover en breng op smaak met peper.
Pasta burrata met paprika en chipolata
In de categorie 'never change a winning team': pasta met burrata! Deze tagliatelle maken we met chipolata, tomaten-paprikasaus met burrata on top. Winning!
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paprika en rozemarijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenpulp toe, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de chipolataworstjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd de worstjes in schuine stukken van 2 cm.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng samen met de worstjes door de tomaten-paprikasaus.
Snijd de burrata in stukken. Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de chipolataworstjes en burrata erover en breng op smaak met peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 biologische ui
1 teen biologische knoflook
2 AH Biologisch zoete puntpaprika's
1 el milde olijfolie
½ el gedroogde rozemarijn
400 g Mutti polpa bio in blik
2½ stuks AH Biologisch runderchipolata
250 g AH Biologische verse tagliatelle
150 g koelverse burrata kazen
Dit heb je nodig
grillpan