Spinaziecurry met paneerkaas & naanbrood
Vegetarisch Indiaas hoofgerecht om je de hele dag op te verheugen.
Aan de slag
Kook de spinazie 30 sec. in een grote pan water. Giet af in een zeef, maar vang 200 ml kookvocht op. Zet het kookvocht apart. Spoel de spinazie onder koud stromend water (blancheren). Doe in een hoge beker de spinazie en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de paneer in blokjes van 1 cm.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en voeg de ui, knoflook, jalapeñopeper, paneer en garam masala toe. Bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, spinaziesaus en het achtergehouden kookvocht toe, roer voorzichtig door en laat 5 min. met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur ondertussen elk naanbrood in 4 stukken. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de stukjes naanbrood in 5 min. goudbruin. Keer halverwege en bestrooi eventueel met zout. Verdeel de curry over de borden. Serveer met het naanbrood.
Spinaziecurry met paneerkaas & naanbrood
Vegetarisch Indiaas hoofgerecht om je de hele dag op te verheugen.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spinazie 30 sec. in een grote pan water. Giet af in een zeef, maar vang 200 ml kookvocht op. Zet het kookvocht apart. Spoel de spinazie onder koud stromend water (blancheren). Doe in een hoge beker de spinazie en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de paneer in blokjes van 1 cm.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en voeg de ui, knoflook, jalapeñopeper, paneer en garam masala toe. Bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, spinaziesaus en het achtergehouden kookvocht toe, roer voorzichtig door en laat 5 min. met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur ondertussen elk naanbrood in 4 stukken. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de stukjes naanbrood in 5 min. goudbruin. Keer halverwege en bestrooi eventueel met zout. Verdeel de curry over de borden. Serveer met het naanbrood.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g bladspinazie
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
1 verse groene jalapeñopeper
225 g Apetina paneer kaas
4 el arachideolie
1 el garam masala
400 g tomatenblokjes in blik
4 mini-naanbroodjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker