Gepofte ube met pittig gehakt en zoetzure radijs
bewaar
bewaar

Gepofte ube met pittig gehakt en zoetzure radijs

Gepofte aardappel, net even anders: deze paarse knol, de ube, gevuld met Aziatisch gekruid gehakt en een toefje kokos

25 min. bereiden / 45 min. oventijd

pittig

15 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de oven voor op 180 °C. Prik gaatjes in de ube aardappelen, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in 45 min. gaar.

Snijd ondertussen de ui in zo dun mogelijke ringen en de radijs dunne plakjes. Doe het water met de ui, radijs en rijstazijn in een steelpan, breng aan de kook en zet het vuur meteen uit. Laat afkoelen. Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn.

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt rul. Zet het vuur hoog en bak al roerend tot het gehakt bruiner kleurt. Zet het vuur weer middelhoog. Voeg de knoflook, gember, chilivlokken, sojasaus en vissaus toe en bak nog 5 min.

Haal de blaadjes van de koriander. Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in schuine ringen. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en halveer de vrucht.

Neem de ube aardappelen uit de oven en halveer in de lengte. Roer het vruchtvlees een beetje los en druppel er wat limoensap op. Een deel van het vruchtvlees wordt nu roze. Laat de radijs en ui uitlekken. Verdeel de gehalveerde ubes over borden en verdeel het gehakt, de radijs, ui, koriander, rode peper, wat kokosyochurt en het limoenrasp erover.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gepofte ube met pittig gehakt en zoetzure radijs

Gepofte aardappel, net even anders: deze paarse knol, de ube, gevuld met Aziatisch gekruid gehakt en een toefje kokos

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig