Gepofte ube met pittig gehakt en zoetzure radijs
Gepofte aardappel, net even anders: deze paarse knol, de ube, gevuld met Aziatisch gekruid gehakt en een toefje kokos
25 min. bereiden / 45 min. oventijd
15 ingrediënten
Aan de slag
Verhit de oven voor op 180 °C. Prik gaatjes in de ube aardappelen, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in 45 min. gaar.
Snijd ondertussen de ui in zo dun mogelijke ringen en de radijs dunne plakjes. Doe het water met de ui, radijs en rijstazijn in een steelpan, breng aan de kook en zet het vuur meteen uit. Laat afkoelen. Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt rul. Zet het vuur hoog en bak al roerend tot het gehakt bruiner kleurt. Zet het vuur weer middelhoog. Voeg de knoflook, gember, chilivlokken, sojasaus en vissaus toe en bak nog 5 min.
Haal de blaadjes van de koriander. Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in schuine ringen. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en halveer de vrucht.
Neem de ube aardappelen uit de oven en halveer in de lengte. Roer het vruchtvlees een beetje los en druppel er wat limoensap op. Een deel van het vruchtvlees wordt nu roze. Laat de radijs en ui uitlekken. Verdeel de gehalveerde ubes over borden en verdeel het gehakt, de radijs, ui, koriander, rode peper, wat kokosyochurt en het limoenrasp erover.
Gepofte ube met pittig gehakt en zoetzure radijs
Gepofte aardappel, net even anders: deze paarse knol, de ube, gevuld met Aziatisch gekruid gehakt en een toefje kokos
hoofdgerecht
null personen
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de oven voor op 180 °C. Prik gaatjes in de ube aardappelen, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in 45 min. gaar.
Snijd ondertussen de ui in zo dun mogelijke ringen en de radijs dunne plakjes. Doe het water met de ui, radijs en rijstazijn in een steelpan, breng aan de kook en zet het vuur meteen uit. Laat afkoelen. Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt rul. Zet het vuur hoog en bak al roerend tot het gehakt bruiner kleurt. Zet het vuur weer middelhoog. Voeg de knoflook, gember, chilivlokken, sojasaus en vissaus toe en bak nog 5 min.
Haal de blaadjes van de koriander. Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in schuine ringen. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en halveer de vrucht.
Neem de ube aardappelen uit de oven en halveer in de lengte. Roer het vruchtvlees een beetje los en druppel er wat limoensap op. Een deel van het vruchtvlees wordt nu roze. Laat de radijs en ui uitlekken. Verdeel de gehalveerde ubes over borden en verdeel het gehakt, de radijs, ui, koriander, rode peper, wat kokosyochurt en het limoenrasp erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 ube
1 rode ui
200 g radijsjes
100 ml kraanwater
100 ml rijstazijn
3 cm verse gemberwortel
2 tenen knoflook
300 g half-om-halfgehakt
½ tl chilivlokken
2 el sojasaus
1 el Blue Elephant fish sauce
7½ g verse koriander
1 rode peper
1 limoen
4 el koelverse yochurt kokos ongezoet
Dit heb je nodig
bakpapier