Taco’s alambre met salsa casera van Los Pilones
Hoofdgerecht met ribeye, spekreepjes, groenten, kruiden en kaas.
Aan de slag
Pel de helft van de uien. Verhit de grillpan op laag vuur en gril hierin de gehele ui in ca. 15 min. De ui moet zacht worden, maar niet te donker kleuren. Pel de knoflook en leg na 10 min. bij de ui. Voeg de tomaten toe. Halveer de peper(s) in de lengte en verwijder de zaadlijsten als je niet van heel pittig houdt. Doe de pepers bij de ingrediënten in de grillpan. Gril de groenten tot ze zacht zijn en kleur hebben.
Doe de gegrilde groenten in de blender, voeg ⅔ van de koriander en eventueel zout toe en pureer tot saus. Verhit de olie in een koekenpan en schenk de saus erbij. Verwarm de saus (salsa casera) 5 min., schep in een kom en laat in minimaal 1 uur afkoelen.
Snijd de ribeye in kleine blokjes. Snijd de groene en rode paprika’s in kleine stukjes. Snipper de overgebleven ui.
Maak de grillpan schoon, verhit opnieuw en bak hierin de spekreepjes ca. 4 min. op hoog vuur. Voeg de ribeye en zout naar smaak toe en bak 2 min. mee op hoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 3 min. Zet het vuur laag, verdeel de geraspte kaas erover en laat in 2 min. smelten. Schep om.
Snijd ondertussen de limoenen in partjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Leg op een bord samen met de rest van de koriander en de limoenpartjes.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer ze met alle ingrediënten er apart bij. Schep aan tafel de vlees-groentevulling in de taco’s. Knijp limoensap uit de partjes op de vulling en schep er salsa casera naar smaak op.
Taco’s alambre met salsa casera van Los Pilones
Hoofdgerecht met ribeye, spekreepjes, groenten, kruiden en kaas.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
55 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Pel de helft van de uien. Verhit de grillpan op laag vuur en gril hierin de gehele ui in ca. 15 min. De ui moet zacht worden, maar niet te donker kleuren. Pel de knoflook en leg na 10 min. bij de ui. Voeg de tomaten toe. Halveer de peper(s) in de lengte en verwijder de zaadlijsten als je niet van heel pittig houdt. Doe de pepers bij de ingrediënten in de grillpan. Gril de groenten tot ze zacht zijn en kleur hebben.
Doe de gegrilde groenten in de blender, voeg ⅔ van de koriander en eventueel zout toe en pureer tot saus. Verhit de olie in een koekenpan en schenk de saus erbij. Verwarm de saus (salsa casera) 5 min., schep in een kom en laat in minimaal 1 uur afkoelen.
Snijd de ribeye in kleine blokjes. Snijd de groene en rode paprika’s in kleine stukjes. Snipper de overgebleven ui.
Maak de grillpan schoon, verhit opnieuw en bak hierin de spekreepjes ca. 4 min. op hoog vuur. Voeg de ribeye en zout naar smaak toe en bak 2 min. mee op hoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 3 min. Zet het vuur laag, verdeel de geraspte kaas erover en laat in 2 min. smelten. Schep om.
Snijd ondertussen de limoenen in partjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Leg op een bord samen met de rest van de koriander en de limoenpartjes.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer ze met alle ingrediënten er apart bij. Schep aan tafel de vlees-groentevulling in de taco’s. Knijp limoensap uit de partjes op de vulling en schep er salsa casera naar smaak op.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
2 tomaten
2 rawitt pepers rood & groen
15 g verse koriander
2 el zonnebloemolie
300 g ribeye
1 groene paprika
1 rode paprika
100 g biologische spekreepjes
100 g geraspte jonge kaas
2 limoenen
1 eetrijpe avocado
12 minitortilla’s
Dit heb je nodig
grillpan
blender