Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente
Vanavond eten we... Italiaans! En dat betekent: lekker én makkelijk!
Aan de slag
Snijd de bieslook fijn en rasp de kaas. Breng het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de groenten 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes 3 min. Keer halverwege. Meng de balsamicoazijn met de suiker, blus de varkensfiletlapjes hiermee af en bak de filetlapjes nog 1 min.
Voeg de bieslook en ⅔ van de geraspte kaas aan de polenta toe. Roer tot de kaas is opgenomen. Breng op smaak met peper.
Verdeel de polenta over de borden. Verdeel de roerbakgroenten en filetlapjes erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente
Vanavond eten we... Italiaans! En dat betekent: lekker én makkelijk!
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bieslook fijn en rasp de kaas. Breng het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de groenten 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes 3 min. Keer halverwege. Meng de balsamicoazijn met de suiker, blus de varkensfiletlapjes hiermee af en bak de filetlapjes nog 1 min.
Voeg de bieslook en ⅔ van de geraspte kaas aan de polenta toe. Roer tot de kaas is opgenomen. Breng op smaak met peper.
Verdeel de polenta over de borden. Verdeel de roerbakgroenten en filetlapjes erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12½ g verse bieslook
100 g Pecorino Romano
1¼ l kraanwater
1 groentebouillontablet
250 g polenta
2 el milde olijfolie
800 g Italiaanse roerbakgroente tuinerwten, peultjes, peterselie
350 g varkensfiletlapjes à la minute naturel
4 el aceto balsamico di Modena
1 el fijne kristalsuiker