Malse kip met pastinaakpuree, romige saus & walnoten
bewaar
bewaar

Malse kip met pastinaakpuree, romige saus & walnoten

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in vieren.

Sla de kipdijfilet tussen vershoudfolie plat tot een dikte van ca. een ½ cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege, haal de kip uit de pan en houd apart.

Schil ondertussen de pastinaken en snijd in stukken van 2 cm. Kook in 15 min. gaar, giet af en vang 50 ml kookvocht op. Stamp de pastinaak samen met het kookvocht tot een puree. Breng op smaak met peper.

Voeg de ui, knoflook en champignons toe aan de hapjespan en bak 5 min. op laag vuur. Roer de kookzuivel en mosterd door elkaar. Voeg de kip en de saus bij de champignons, breng aan de kook en laat 5 min. koken. Breng op smaak met peper.

Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin. Snijd de bosuien in dunne ringen.

Verdeel de puree over de borden. Verdeel de kip met de champignons en de saus erbij. Garneer met de walnoten en bosui.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.
variatietipMaak bijvoorbeeld met de rest van de walnoten een kruidige snack. Meng de noten met een ½ el olijfolie en eventueel 1 tl gedroogde kruiden zoals rozemarijn, tijm en/of oregano. Bak in ca. 3 min. goudbruin en breng op smaak met peper en zout.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Malse kip met pastinaakpuree, romige saus & walnoten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig