Malse kip met pastinaakpuree, romige saus & walnoten
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in vieren.
Sla de kipdijfilet tussen vershoudfolie plat tot een dikte van ca. een ½ cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege, haal de kip uit de pan en houd apart.
Schil ondertussen de pastinaken en snijd in stukken van 2 cm. Kook in 15 min. gaar, giet af en vang 50 ml kookvocht op. Stamp de pastinaak samen met het kookvocht tot een puree. Breng op smaak met peper.
Voeg de ui, knoflook en champignons toe aan de hapjespan en bak 5 min. op laag vuur. Roer de kookzuivel en mosterd door elkaar. Voeg de kip en de saus bij de champignons, breng aan de kook en laat 5 min. koken. Breng op smaak met peper.
Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin. Snijd de bosuien in dunne ringen.
Verdeel de puree over de borden. Verdeel de kip met de champignons en de saus erbij. Garneer met de walnoten en bosui.
Malse kip met pastinaakpuree, romige saus & walnoten
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in vieren.
Sla de kipdijfilet tussen vershoudfolie plat tot een dikte van ca. een ½ cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege, haal de kip uit de pan en houd apart.
Schil ondertussen de pastinaken en snijd in stukken van 2 cm. Kook in 15 min. gaar, giet af en vang 50 ml kookvocht op. Stamp de pastinaak samen met het kookvocht tot een puree. Breng op smaak met peper.
Voeg de ui, knoflook en champignons toe aan de hapjespan en bak 5 min. op laag vuur. Roer de kookzuivel en mosterd door elkaar. Voeg de kip en de saus bij de champignons, breng aan de kook en laat 5 min. koken. Breng op smaak met peper.
Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin. Snijd de bosuien in dunne ringen.
Verdeel de puree over de borden. Verdeel de kip met de champignons en de saus erbij. Garneer met de walnoten en bosui.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 biologische uien
2 tenen knoflook
400 g kastanjechampignons
345 g biologische kipdijfilet
2 el olijfolie
800 g pastinaak
250 ml kookzuivel
2 el grove mosterd
55 g ongebrande en ongezouten walnoten
2 bosuien
Dit heb je nodig
vershoudfolie
hapjespan
pureestamper