Pasta met ratatouille en gebakken ricotta
Kwartiertje koken en dan de oven in. Kun jij je alvast gaan omkleden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Halveer ondertussen de aubergine en courgette in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd de uien en tomaten in parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Meng de Franse ratatouille-kruiden met de olie en schep om met de groenten. Neem de bakplaat met ricotta na 15 min. uit de oven en verdeel de groenten naast de ricotta over de ovenschaal. Bak nog 15 min.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de pasta in 4 min. gaar.
Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Roer de ricotta door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Schep de groenten voorzichtig door de pasta en verdeel over de borden. Garneer met de pijnboompitten en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pasta met ratatouille en gebakken ricotta
Kwartiertje koken en dan de oven in. Kun jij je alvast gaan omkleden.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Halveer ondertussen de aubergine en courgette in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd de uien en tomaten in parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Meng de Franse ratatouille-kruiden met de olie en schep om met de groenten. Neem de bakplaat met ricotta na 15 min. uit de oven en verdeel de groenten naast de ricotta over de ovenschaal. Bak nog 15 min.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de pasta in 4 min. gaar.
Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Roer de ricotta door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Schep de groenten voorzichtig door de pasta en verdeel over de borden. Garneer met de pijnboompitten en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g ricotta
1 aubergine
1 courgette
2 middelgrote uien
2 tomaten
1 rode paprika
3 el Euroma Franse ratatouille-kruiden
3 el milde olijfolie
40 g pijnboompitten
500 verse tagliatelle
Dit heb je nodig
bakpapier