Groene lenteminestrone met Hollandse garnalen & kabeljauw
Die vis zwemt vandaag in wel een héél lekker soepje.
Aan de slag
Doe de bouillontabletten met het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook. Snijd ondertussen de prei in ringen en was ze. Doe de bonen in een vergiet en spoel af.
Voeg als het water kookt de prei, bonen en riso toe. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Snijd elke part in schuine stukken van 1 cm. Dop de tuinbonen. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van 1½ cm. Snijd de kabeljauw in stukken van 1 cm. Voeg de courgette, asperges, tuinbonen en kabeljauw toe aan de soep en laat 4 min. garen.
Snijd ondertussen de peterselie en basilicum grof. Voeg de kruiden toe aan de soep en verdeel over diepe borden. Verdeel de garnalen over de borden, schaaf de kaas erover en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Groene lenteminestrone met Hollandse garnalen & kabeljauw
Die vis zwemt vandaag in wel een héél lekker soepje.
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bouillontabletten met het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook. Snijd ondertussen de prei in ringen en was ze. Doe de bonen in een vergiet en spoel af.
Voeg als het water kookt de prei, bonen en riso toe. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Snijd elke part in schuine stukken van 1 cm. Dop de tuinbonen. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van 1½ cm. Snijd de kabeljauw in stukken van 1 cm. Voeg de courgette, asperges, tuinbonen en kabeljauw toe aan de soep en laat 4 min. garen.
Snijd ondertussen de peterselie en basilicum grof. Voeg de kruiden toe aan de soep en verdeel over diepe borden. Verdeel de garnalen over de borden, schaaf de kaas erover en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 kippenbouillontabletten
1½ l kraanwater
1 dunne prei
400 g borlottibonen uit blik
75 g riso pasta
1 courgette
200 g diepvries tuinbonen
350 g groene asperges
250 g kabeljauwhaasjes
7½ g verse peterselie
7½ g verse basilicum
100 g Hollandse garnalen
50 g Pecorino Romano