Kaasschnitzel met knoflookkrieltjes en salade van witlof & mandarijn
Met knoflook en peterselie maak je heerlijk kruidige krieltjes uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de krieltjes. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Schep de krieltjes om met de helft van de olie, de knoflook en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Boen ondertussen de mandarijnen schoon. Rasp de oranje schil van de mandarijnen, pel de vruchten, haal de partjes los en halveer deze. Verwijder de onderkant van de stronken witlof, halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Meng 2 tl mandarijnenschilrasp (per 4 personen), de partjes mandarijn, het witlof, de rest van de peterselie, de rozijnen en romige dressing met de spitskool. Hak de amandelen grof en strooi over de salade.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kaasschnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Serveer met de salade en krieltjes.
Kaasschnitzel met knoflookkrieltjes en salade van witlof & mandarijn
Met knoflook en peterselie maak je heerlijk kruidige krieltjes uit de oven.
hoofdgerecht
null personen
825 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de krieltjes. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Schep de krieltjes om met de helft van de olie, de knoflook en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Boen ondertussen de mandarijnen schoon. Rasp de oranje schil van de mandarijnen, pel de vruchten, haal de partjes los en halveer deze. Verwijder de onderkant van de stronken witlof, halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Meng 2 tl mandarijnenschilrasp (per 4 personen), de partjes mandarijn, het witlof, de rest van de peterselie, de rozijnen en romige dressing met de spitskool. Hak de amandelen grof en strooi over de salade.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kaasschnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Serveer met de salade en krieltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes in de schil
2 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
4 el milde olijfolie
2 mandarijnen
2 stronken witlof
40 g blanke rozijnen
50 g romige dressing
400 g gesneden spitskool
60 g gerookte amandelen
4 AH kaasschnitzels
Dit heb je nodig
bakpapier
rasp