Slavink met frisse koolsalade en aardappeltjes
Citroen en munt geven een fris accent aan de salade van witte en rodekool.
Aan de slag
Verhit 1/4 van de boter in een koekenpan en bak de slavinken in 20 min. goudbruin. Keer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de aardappelschijfjes 10 min.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze grof. Meng het citroenrasp, het citroensap en de helft van de munt in een ruime kom met de dressing en rozijnen. Schep de witte- en rodekool erdoor. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de slavinken met de koolsalade en aardappeltjes en garneer met de rest van de munt.
Slavink met frisse koolsalade en aardappeltjes
Citroen en munt geven een fris accent aan de salade van witte en rodekool.
hoofdgerecht
null personen
785 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1/4 van de boter in een koekenpan en bak de slavinken in 20 min. goudbruin. Keer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de aardappelschijfjes 10 min.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze grof. Meng het citroenrasp, het citroensap en de helft van de munt in een ruime kom met de dressing en rozijnen. Schep de witte- en rodekool erdoor. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de slavinken met de koolsalade en aardappeltjes en garneer met de rest van de munt.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
4 slavinken
900 g aardappelschijfjes
1 citroen
15 g verse munt
100 g romige dressing
100 g rozijnen
300 g gesneden witte kool
300 g gesneden rode kool