Boerenkaasfondue met groenten, krieltjes & brood
Gezellig en ontzettend lekker: kaasfondue! Als de kaas is gesmolten, dip je er allerlei lekkers in.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de krieltjes schoon, halveer ze en schep om met 2/5 van de olie, wat peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de champignons in vieren en snijd de bloemkool- en broccoliroosjes in gelijke stukken.
Haal na 12 min. de krieltjes uit de oven. Schep om en schuif ze aan de kant. Leg de champignons en bloemkool- en broccoliroosjes ernaast. Besprenkel met 1/5 van de olie, wat peper en eventueel zout Zet de bakplaat onder in de oven terug en leg de kampioentjes op een rooster erboven. Bak nog ca. 8 min.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de pan met dikke bodem, voeg de knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur. Voeg het water en de bouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de kaas in delen toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper.
Snijd het brood in stukjes en serveer samen met de geroosterde krieltjes, champignons, bloemkool- en broccoliroosjes en cherrytomaten bij de kaasfondue.
Boerenkaasfondue met groenten, krieltjes & brood
Gezellig en ontzettend lekker: kaasfondue! Als de kaas is gesmolten, dip je er allerlei lekkers in.
null personen
945 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de krieltjes schoon, halveer ze en schep om met 2/5 van de olie, wat peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de champignons in vieren en snijd de bloemkool- en broccoliroosjes in gelijke stukken.
Haal na 12 min. de krieltjes uit de oven. Schep om en schuif ze aan de kant. Leg de champignons en bloemkool- en broccoliroosjes ernaast. Besprenkel met 1/5 van de olie, wat peper en eventueel zout Zet de bakplaat onder in de oven terug en leg de kampioentjes op een rooster erboven. Bak nog ca. 8 min.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de pan met dikke bodem, voeg de knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur. Voeg het water en de bouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de kaas in delen toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper.
Snijd het brood in stukjes en serveer samen met de geroosterde krieltjes, champignons, bloemkool- en broccoliroosjes en cherrytomaten bij de kaasfondue.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g krieltjes
2½ el traditionele olijfolie
175 g kastanjechampignons
200 g bloemkool- en broccoliroosjes
2 kampioentjes (afbakbroodjes)
1 teen knoflook
200 ml kraanwater
¼ groentebouillontablet
300 g boerenkaasfondue
125 g cherrytomaten
Dit heb je nodig
bakpapier
pan met dikke bodem