Taco bowl met kidneybonenchili
De tortilla voor deze taco toveren we om tot een kom.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wraps over ovenbestendige kommen. Druk de wraps aan, zodat ze blijven staan in de kommen. Bak de tortillabowls in ca. 10 min. goudbruin in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de bonenschotel toe en verwarm 5 min. mee.
Snijd ondertussen de tomaten in dunne partjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Roer de crème fraîche los met het water.
Verdeel de ijsbergsla over de tacobowls. Verdeel de gehaktbonenschotel erover. Garneer met de tomatenpartjes en de avocadoblokjes.
Taco bowl met kidneybonenchili
De tortilla voor deze taco toveren we om tot een kom.
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wraps over ovenbestendige kommen. Druk de wraps aan, zodat ze blijven staan in de kommen. Bak de tortillabowls in ca. 10 min. goudbruin in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de bonenschotel toe en verwarm 5 min. mee.
Snijd ondertussen de tomaten in dunne partjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Roer de crème fraîche los met het water.
Verdeel de ijsbergsla over de tacobowls. Verdeel de gehaktbonenschotel erover. Garneer met de tomatenpartjes en de avocadoblokjes.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 grote tortillawraps
1 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
550 g HAK kidneybonen chili bonenschotel
380 g Tasty Tom trostomaten
2 eetrijpe avocado's
60 g crème fraîche
2 el water
200 g gesneden ijsbergsla