Ramen met paddenstoelen en Chinese kool
Bij deze Japanse noedelsoep is soja de smaakmaker van de bouillon.
Aan de slag
Snijd de ui en knoflook in grof. Schil de gember en snijd in plakjes. Verhit een grote soeppan zonder olie of boter een bak de spekblokjes 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak weer 2 min. mee. Voeg de kippenvleugels en het water toe (of afhankelijk van je pan iets meer, tot de kip net onder staat). Breng aan de kook. Schep het schuim van het water af. Zet het vuur zo laag, dat de bouillon net tegen de kook aan zit. Voeg de gedroogde paddenstoelen en norivellen toe en laat zonder deksel 3½ uur trekken. Voeg halverwege het kokende water toe, zo blijven alle ingrediënten goed onder staan. Zeef de bouillon. Je hebt nu ca. 1½ liter over (per 4 personen).
Halveer ondertussen de shiitakes. Snijd de bosuitjes zo fijn mogelijk. Kook de eieren 6 min., laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer. Verhit de olie in een koekenpan en bak alle paddenstoelen al omscheppend op middelhoog vuur in 8-10 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de Chinese kool in zo'n dun mogelijke repen, schenk er kokend water over, laat 2 min. staan en giet af. Breng de bouillon op smaak met de sojasaus.
Verdeel de noedels en warme kool over wijde kommen. Schenk daar de hete bouillon over. Verdeel de shiitakes, bosui, eieren, paddenstoelen voor pasta en de norisnacks erover. Serveer direct.
Ramen met paddenstoelen en Chinese kool
Bij deze Japanse noedelsoep is soja de smaakmaker van de bouillon.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
35 min. bereiden
210 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ui en knoflook in grof. Schil de gember en snijd in plakjes. Verhit een grote soeppan zonder olie of boter een bak de spekblokjes 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak weer 2 min. mee. Voeg de kippenvleugels en het water toe (of afhankelijk van je pan iets meer, tot de kip net onder staat). Breng aan de kook. Schep het schuim van het water af. Zet het vuur zo laag, dat de bouillon net tegen de kook aan zit. Voeg de gedroogde paddenstoelen en norivellen toe en laat zonder deksel 3½ uur trekken. Voeg halverwege het kokende water toe, zo blijven alle ingrediënten goed onder staan. Zeef de bouillon. Je hebt nu ca. 1½ liter over (per 4 personen).
Halveer ondertussen de shiitakes. Snijd de bosuitjes zo fijn mogelijk. Kook de eieren 6 min., laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer. Verhit de olie in een koekenpan en bak alle paddenstoelen al omscheppend op middelhoog vuur in 8-10 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de Chinese kool in zo'n dun mogelijke repen, schenk er kokend water over, laat 2 min. staan en giet af. Breng de bouillon op smaak met de sojasaus.
Verdeel de noedels en warme kool over wijde kommen. Schenk daar de hete bouillon over. Verdeel de shiitakes, bosui, eieren, paddenstoelen voor pasta en de norisnacks erover. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 grote uien
5 tenen knoflook
75 g verse gember
100 g AH Biologisch gerookte spekreepjes
1 kg kippenvleugels
1¾ l water
2 el Euroma gedroogde paddenstoelen
3 norivellen
500 ml kokend water
100 g shiitakes
3 bosuitjes
4 middelgrote eieren
1 el zonnebloemolie
400 g paddenstoelen voor pasta
270 g Hakubaku ramen noedels
400 g Chinese kolen
60 ml Japanse sojasaus
5 g Saitaku nori snack