Valentijn chocolademousse
De perfecte afsluiter van een romantisch diner. Verras je Valentijn!
Aan de slag
Breek de chocolade in stukken (houd wat chocola achter als garnering) en doe samen met de melk in een kom boven een pan met kokend water. Laat de chocolade in de melk au bain-marie smelten en roer af en toe. Neem de kom van de pan en doe het mengsel in een andere kom. Laat iets afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker met een mixer lobbig (net niet stijf). Spatel de slagroom voorzichtig in gedeelten door de gesmolten chocolade.
Verdeel de mousse over glazen of schaaltjes en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Schaaf de achtergehouden chocola over de mousse en bestrooi met de suikerhartjes.
Valentijn chocolademousse
De perfecte afsluiter van een romantisch diner. Verras je Valentijn!
nagerecht
null personen
590 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Breek de chocolade in stukken (houd wat chocola achter als garnering) en doe samen met de melk in een kom boven een pan met kokend water. Laat de chocolade in de melk au bain-marie smelten en roer af en toe. Neem de kom van de pan en doe het mengsel in een andere kom. Laat iets afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker met een mixer lobbig (net niet stijf). Spatel de slagroom voorzichtig in gedeelten door de gesmolten chocolade.
Verdeel de mousse over glazen of schaaltjes en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Schaaf de achtergehouden chocola over de mousse en bestrooi met de suikerhartjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g pure chocolade
50 ml halfvolle melk
125 ml verse slagroom
10 g poedersuiker
½ el suikerhartjes