Bladerdeeghartjes
Deze roze zoete bladerdeeghartjes zijn een heerlijke verrassing!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los.
Bestrooi een schoon werkblad met ⅓ van de perensuiker. Doe dit ter grootte van het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg in de lengte op de suiker en bestrijk met het ei. Bestrooi met de rest van de suiker.
Rol het bladerdeeg uit. Krul beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op. Wikkel het bladerdeeg in vershoudfolie en maak de zijkanten goed dicht. Leg de rol 30 min. in de vriezer.
Neem uit de vriezer en snijd in stukken van ca. 2½ cm. De randjes worden niet gebruikt. Druk met twee handen de vlakke onderkant tot een puntje zodat je een hartjesvorm krijgt. Verdeel de hartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege om.
Bladerdeeghartjes
Deze roze zoete bladerdeeghartjes zijn een heerlijke verrassing!
null porties
75 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los.
Bestrooi een schoon werkblad met ⅓ van de perensuiker. Doe dit ter grootte van het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg in de lengte op de suiker en bestrijk met het ei. Bestrooi met de rest van de suiker.
Rol het bladerdeeg uit. Krul beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op. Wikkel het bladerdeeg in vershoudfolie en maak de zijkanten goed dicht. Leg de rol 30 min. in de vriezer.
Neem uit de vriezer en snijd in stukken van ca. 2½ cm. De randjes worden niet gebruikt. Druk met twee handen de vlakke onderkant tot een puntje zodat je een hartjesvorm krijgt. Verdeel de hartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege om.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot ei
60 g Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen
270 g vers bladerdeeg
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier