Galaxy donuts
Deze donuts zijn zó fotogeniek, daar heb je geen filter voor nodig.
Aan de slag
Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Doe 100 ml melk, de gist en de helft van de suiker in een kom en laat 4 min. staan. Meng ondertussen de rest van de suiker, de bloem en het zout in een ruime kom. Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Voeg de eidooiers, de rest van de melk, het gistmengsel en de boter (op kamertemperatuur) toe aan het bloemmengsel en kneed door elkaar.
Kneed nog 5 min. op een met bloem bestoven werkblad tot een zacht en soepel deeg. Leg het in een ingevette kom. Dek af met een vochtige schone theedoek en laat op een warme plaats 1½ uur rijzen.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met de portioneerring cirkels uit. Maak met de spuitmond kleine openingen in het midden van de cirkels. Herhaal tot het deeg op is. Leg de donuts op een ingevette bakplaat. Dek af met een stuk bakpapier en laat nog 30 min. rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de donuts per 3 in ca. 2 min goudbruin. Schep uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
Maak het glazuur. Meng het water met de poedersuiker en verdeel over een plat bord. Verdeel een paar druppels van de rode en blauwe kleurstoffen op het glazuur en meng met een vork door elkaar totdat je het gewenste gemarmerde effect krijgt. Dip de bovenkant van de donuts in het glazuur. Haal de donuts eruit en laat uitdruppelen voor je ze omkeert. Voeg telkens wat druppels rode en blauwe kleurstof erbij als de donuts te licht worden. Bestrooi met de perensuiker.
Galaxy donuts
Instructievideo - 00:19 min.
Galaxy donuts
Deze donuts zijn zó fotogeniek, daar heb je geen filter voor nodig.
null porties
175 kcal
40 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Doe 100 ml melk, de gist en de helft van de suiker in een kom en laat 4 min. staan. Meng ondertussen de rest van de suiker, de bloem en het zout in een ruime kom. Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Voeg de eidooiers, de rest van de melk, het gistmengsel en de boter (op kamertemperatuur) toe aan het bloemmengsel en kneed door elkaar.
Kneed nog 5 min. op een met bloem bestoven werkblad tot een zacht en soepel deeg. Leg het in een ingevette kom. Dek af met een vochtige schone theedoek en laat op een warme plaats 1½ uur rijzen.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met de portioneerring cirkels uit. Maak met de spuitmond kleine openingen in het midden van de cirkels. Herhaal tot het deeg op is. Leg de donuts op een ingevette bakplaat. Dek af met een stuk bakpapier en laat nog 30 min. rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de donuts per 3 in ca. 2 min goudbruin. Schep uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
Maak het glazuur. Meng het water met de poedersuiker en verdeel over een plat bord. Verdeel een paar druppels van de rode en blauwe kleurstoffen op het glazuur en meng met een vork door elkaar totdat je het gewenste gemarmerde effect krijgt. Dip de bovenkant van de donuts in het glazuur. Haal de donuts eruit en laat uitdruppelen voor je ze omkeert. Voeg telkens wat druppels rode en blauwe kleurstof erbij als de donuts te licht worden. Bestrooi met de perensuiker.
bereidingstip:
kookstaptip:
kookstaptip:
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
240 ml volle melk
7 g gedroogde gist
2 el kristalsuiker
400 g tarwebloem
1 tl zout
2 middelgrote eieren
40 g ongezouten roomboter
1 l zonnebloemolie
4 tl kraanwater
125 g poedersuiker
1 tl Dr. Oetker blauwe kleurstofstift
1½ tl Dr. Oetker rode kleurstofstift
2 tl Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen
Dit heb je nodig
schone theedoek
deegroller
portioneerring (Ø 8-9 cm)
gladde spuitmond (Ø 3 cm)
bakpapier