Donuts met matchaglazuur
bewaar
bewaar

Donuts met matchaglazuur

Homemade donuts met groen glazuur zonder kleurstof.

45 min. bereiden / 2 uur 15 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de melk tot lauwwarm, neem van het vuur en schenk in de kom van de keukenmachine. Meng de gist en kristalsuiker erdoor en laat 10 min. staan. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem, eieren, gesmolten boter een mespunt zout en de suiker aan de melk toe. Meng in de keukenmachine met deeghaak tot een samenhangend ietwat plakkerig deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Dek de kom af en laat het deeg op een warme, tochtvrije plek 45 min. rijzen.

Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg nogmaals door. Rol uit tot een lap van 1½ cm dik. Steek met de uitsteekring cirkels uit het deeg uit en steek met de appelboor nog een gat uit het midden. Vorm met deeg dat overblijft ook weer donuts. In totaal 10 stuks. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met en schone theedoek en laat nog 30 min. rijzen.

Verhit de olie in een koekenpan tot 170 °C. Bak de donuts per 3 stuks in 2 min. lichtbruin in de hete olie. Keer halverwege. Bak zo ook de rest van de donuts. Laat uitlekken op keukenpapier en 30 min. afkoelen.

Doe de poedersuiker en 2 tl matchapoeder in een kom en meng het kraanwater erdoor zodat een dik, lopend glazuur ontstaat. Meng de kokos met de rest van de matcha. Dip de donuts aan de bovenkant in het glazuur en vervolgens in de matcha-kokos. Laat 30 min. drogen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Donuts met matchaglazuur

Homemade donuts met groen glazuur zonder kleurstof.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig