Eenpersoonspasta met preisaus en knoflookgarnalen
Een goede pasta gaat nooit vervelen. Vandaag combineren we 'm met garnalen en prei.
Aan de slag
Snijd de prei in de lengte in, maar niet helemaal door. Was onder koud stromend water en snijd in (halve) ringen. Doe de prei en het water in een steelpan en verhit op laag tot middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten. Laat afkoelen op een bord. Pel de ontdooide garnalen. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen op hoog vuur ca. 2 min. Pers de knoflook erboven en bak kort mee. Giet de spaghetti af en bewaar 50 ml kookvocht (per persoon).
Doe de spaghetti, het kookvocht, preimengsel, de pijnboompitten en zuivelspread bij de garnalen in de wok en schep om. Verdeel de pasta over een bord en bestrooi met de kappertjes.
Eenpersoonspasta met preisaus en knoflookgarnalen
Een goede pasta gaat nooit vervelen. Vandaag combineren we 'm met garnalen en prei.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de prei in de lengte in, maar niet helemaal door. Was onder koud stromend water en snijd in (halve) ringen. Doe de prei en het water in een steelpan en verhit op laag tot middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten. Laat afkoelen op een bord. Pel de ontdooide garnalen. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen op hoog vuur ca. 2 min. Pers de knoflook erboven en bak kort mee. Giet de spaghetti af en bewaar 50 ml kookvocht (per persoon).
Doe de spaghetti, het kookvocht, preimengsel, de pijnboompitten en zuivelspread bij de garnalen in de wok en schep om. Verdeel de pasta over een bord en bestrooi met de kappertjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kleine prei
2 el kraanwater
75 g volkoren spaghetti
20 g pijnboompitten
125 g diepvries zwarte tijgergarnalen
1 el milde olijfolie
1 teen knoflook
1 el zuivelspread light bieslook
1 tl kappertjes in pot