Kabeljauwburger op een volkorenbol met coleslaw
Met een burger scoor je altijd. Zéker wanneer je 'm zelf maakt van kabeljauw.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de kabeljauw zo droog mogelijk. Snijd met een groot mes zo fijn mogelijk en meng de cevichemelange, peper en eventueel zout erdoor. Vorm er met natte handen een burger per persoon van 1½ cm dik van. Druk goed aan. Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 18-20 min. gaar. Bak de laatste 10 min. de broodjes mee.
Snijd ondertussen de rodekool en de witte kool in dunne repen. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng samen met de rodekool, witte kool en yoghurt tot coleslaw. Breng op smaak met peper. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Snijd de broodjes open en verdeel de sla, avocado, paprika, wat coleslaw, de burgers en chilisaus erover. Serveer met de rest van de coleslaw apart.
Kabeljauwburger op een volkorenbol met coleslaw
Instructievideo - 00:40 min.
Kabeljauwburger op een volkorenbol met coleslaw
Met een burger scoor je altijd. Zéker wanneer je 'm zelf maakt van kabeljauw.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de kabeljauw zo droog mogelijk. Snijd met een groot mes zo fijn mogelijk en meng de cevichemelange, peper en eventueel zout erdoor. Vorm er met natte handen een burger per persoon van 1½ cm dik van. Druk goed aan. Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 18-20 min. gaar. Bak de laatste 10 min. de broodjes mee.
Snijd ondertussen de rodekool en de witte kool in dunne repen. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng samen met de rodekool, witte kool en yoghurt tot coleslaw. Breng op smaak met peper. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Snijd de broodjes open en verdeel de sla, avocado, paprika, wat coleslaw, de burgers en chilisaus erover. Serveer met de rest van de coleslaw apart.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries kabeljauwfilets
1 el Euroma by Jonnie Boer cevichekruiden
4 robuust volkorenbroodjes
300 g rodekolen
300 g witte kool
3 bosuitjes
100 ml milde halfvolle yoghurt
1 avocado
1 gele paprika
100 g botersla
4 el zoete chilisaus
Dit heb je nodig
bakpapier