Hele franse maiskip
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verwijder het elastiek van de kip en dep droog met keukenpapier. Verwijder het vel van de worst. Vul de kip met het worstvlees. Wrijf de kip in met de olie en de boter. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Knoop de poten bij elkaar met keukentouw. Leg de kip met de borst naar beneden in de braadslede en schenk de helft van de wijn erbij. Zet de kip in het midden van de oven en rooster de kip 55 min. Bedruip de kip tussendoor 2 keer met bakvocht.
Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor. Snijd de appels in dikke plakken van 8 mm. Kneus het venkelzaad in de vijzel. Verwijder de steelaanzet van het witlof en snijd de stronken in de lengte in 4 parten. Verwijde de harde kern. Meng de appel met de venkel, het witlof, de takjes tijm en de honing. Bestrooi met peper naar smaak. Neem de kip uit de oven en keer voorzichtig om, met de borst naar boven en bedruip met bakvocht. Verdeel het witlofmengsel en de losse tenen knoflook om de kip en rooster nog 25 min. in de oven. De kip is gaar, als je goed aan een van de poten kunt wiebelen.
Hele franse maiskip
hoofdgerecht
null personen
895 kcal
30 min. bereiden
80 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verwijder het elastiek van de kip en dep droog met keukenpapier. Verwijder het vel van de worst. Vul de kip met het worstvlees. Wrijf de kip in met de olie en de boter. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Knoop de poten bij elkaar met keukentouw. Leg de kip met de borst naar beneden in de braadslede en schenk de helft van de wijn erbij. Zet de kip in het midden van de oven en rooster de kip 55 min. Bedruip de kip tussendoor 2 keer met bakvocht.
Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor. Snijd de appels in dikke plakken van 8 mm. Kneus het venkelzaad in de vijzel. Verwijder de steelaanzet van het witlof en snijd de stronken in de lengte in 4 parten. Verwijde de harde kern. Meng de appel met de venkel, het witlof, de takjes tijm en de honing. Bestrooi met peper naar smaak. Neem de kip uit de oven en keer voorzichtig om, met de borst naar boven en bedruip met bakvocht. Verdeel het witlofmengsel en de losse tenen knoflook om de kip en rooster nog 25 min. in de oven. De kip is gaar, als je goed aan een van de poten kunt wiebelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 Franse maiskip Label Rouge
200 g Mister Kitchen venkel-tijm worst
2 el milde olijfolie
3 el ongezouten roomboter
125 ml droge witte wijn
3 friszure appels
2 el venkelzaad
500 g witlof
5 takjes verse tijm
2 el vloeibare honing
1 bol knoflook