Zalm 'en papillotte'
Heerlijk zacht vispakketje dat zó op tafel staat.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de zalm in 4 stukken en snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd het groen van de prei en snijd de rest in dunne ringen. Knip of scheur 4 vellen bakpapier van 30 x 40 cm. Vet het midden van elk vel in met 10 g boter per vel. Verdeel de prei over de vellen bakpapier en leg hierop de stukken zalm. Bestrooi met peper en zout en bedek dakpansgewijs met de courgetteplakjes. Verdeel de rest van de boter in stukjes over de courgette.
Vouw de bovenkant van het papier 3 keer dubbel. Draai nu één zijkant als een toffee dicht. Schenk 3 el witte wijn in elk pakketje en draai ook dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze ca. 12 min. in de oven. Haal uit de oven en laat even staan. Open de pakketjes aan tafel. Pas op, want er kan stoom uitkomen. Bon appétit!
Zalm en papillotte
Instructievideo - 02:02 min.
Zalm 'en papillotte'
Heerlijk zacht vispakketje dat zó op tafel staat.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
3 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de zalm in 4 stukken en snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd het groen van de prei en snijd de rest in dunne ringen. Knip of scheur 4 vellen bakpapier van 30 x 40 cm. Vet het midden van elk vel in met 10 g boter per vel. Verdeel de prei over de vellen bakpapier en leg hierop de stukken zalm. Bestrooi met peper en zout en bedek dakpansgewijs met de courgetteplakjes. Verdeel de rest van de boter in stukjes over de courgette.
Vouw de bovenkant van het papier 3 keer dubbel. Draai nu één zijkant als een toffee dicht. Schenk 3 el witte wijn in elk pakketje en draai ook dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze ca. 12 min. in de oven. Haal uit de oven en laat even staan. Open de pakketjes aan tafel. Pas op, want er kan stoom uitkomen. Bon appétit!
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g verse zalmfilets
1 prei
1 courgette
80 g ongezouten roomboter
12 el droge witte wijn
Dit heb je nodig
bakpapier