Zalm 'en papillotte'
bewaar
bewaar

Zalm 'en papillotte'

Heerlijk zacht vispakketje dat zó op tafel staat.

30 min. bereiden / 12 min. oventijd / 3 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de zalm in 4 stukken en snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd het groen van de prei en snijd de rest in dunne ringen. Knip of scheur 4 vellen bakpapier van 30 x 40 cm. Vet het midden van elk vel in met 10 g boter per vel. Verdeel de prei over de vellen bakpapier en leg hierop de stukken zalm. Bestrooi met peper en zout en bedek dakpansgewijs met de courgetteplakjes. Verdeel de rest van de boter in stukjes over de courgette.

Vouw de bovenkant van het papier 3 keer dubbel. Draai nu één zijkant als een toffee dicht. Schenk 3 el witte wijn in elk pakketje en draai ook dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze ca. 12 min. in de oven. Haal uit de oven en laat even staan. Open de pakketjes aan tafel. Pas op, want er kan stoom uitkomen. Bon appétit!

bereidingstipWeetje! 'En papillotte' betekent vrij vertaald 'in de verpakking'.
bereidingstipDe zalm en groenten worden door de wijn in het pakketje gaar gestoomd. Houd het pakketje in de oven gesloten, zodat de stoom niet ontsnapt. Hebt u het geopend voor de zalm gaar is? Voeg wat extra wijn toe, vouw het pakketje goed dicht en verleng de oventijd met 5 min.

Zalm en papillotte

Instructievideo - 02:02 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalm 'en papillotte'

Heerlijk zacht vispakketje dat zó op tafel staat.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig