Wilde fazantendij met cavolo nero
Aan de slag
Verhit droge koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de sjalotten in kwarten. Verhit 2/3 olie in een ruime hapjespan en bak de sjalotten 3 min. Voeg de cavolo nero en rozijnen toe en bak 1 min. mee. Schenk de kippenbouillon en witte wijn erbij en stoof de kool in ca. 10 min. gaar. Breng op smaak met zout en chiliflakes.
Dep ondertussen de fazantendijen droog met keukenpapier. Bestrooi heel licht met de bloem en peper en zout naar smaak. Verhit de boter en de rest van de olie in een andere koekenpan en leg als het vet niet meer bruist het vlees in de pan. Bak de dijen in ca. 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Serveer de fazantendijen met de cavolo nero.
Wilde fazantendij met cavolo nero
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Verhit droge koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de sjalotten in kwarten. Verhit 2/3 olie in een ruime hapjespan en bak de sjalotten 3 min. Voeg de cavolo nero en rozijnen toe en bak 1 min. mee. Schenk de kippenbouillon en witte wijn erbij en stoof de kool in ca. 10 min. gaar. Breng op smaak met zout en chiliflakes.
Dep ondertussen de fazantendijen droog met keukenpapier. Bestrooi heel licht met de bloem en peper en zout naar smaak. Verhit de boter en de rest van de olie in een andere koekenpan en leg als het vet niet meer bruist het vlees in de pan. Bak de dijen in ca. 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Serveer de fazantendijen met de cavolo nero.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el pijnboompitten
4 sjalotten
3 el milde olijfolie
400 g gesneden cavolo nero
3 el blanke rozijnen
125 ml kippenbouillon
125 ml witte wijn
1 el chiliflakes
8 fazantdijen
1 el patentbloem
2 el ongezouten roomboter