Kalkoendij met salie en amandelen met krokante gnocchi
Kalkoendij is uitermate geschikt om langzaam te stoven. Met salie, knoflook en citroen, bijvoorbeeld.
Aan de slag
Dep de kalkoendij (op kamertemperatuur) droog met keukenpapier en duw voorzichtig de boter (op kamertemperatuur) tussen het vel en het vlees. Duw er ook vier salieblaadjes (bij 4 personen) onder. Boen de citroen schoon. Snijd de citroen in parten (houd bij 4 personen 2 parten achter voor de vinaigrette). Knijp de parten een beetje uit over de kalkoendij en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de milde olijfolie in de stoofpan en bak de kalkoendij rondom in ca. 5 min. goudbruin aan.
Snijd het kapje van de bol knoflook. Leg ‘m met de citroenpartjes en de rest van de salie in de pan. Schenk de wijn en de gevogeltefond erbij. Stoof de kalkoendij in ca. 70 min. gaar. Het vlees moet gemakkelijk van het bot loskomen.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierna de amandelstiftjes in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verhit de rest van de milde olijfolie in een ruime koekenpan. Doe de gnocchi en polenta in de pan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin en krokant.
Pers de achtergehouden citroenparten uit en meng samen met de extra vierge olijfolie en de mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en meng de vinaigrette erdoor. Serveer de kalkoendij met de gnocchi en de waterkerssalade. Bestrooi kalkoen de gnocchi met de amandelstiftjes.
Kalkoendij met salie en amandelen met krokante gnocchi
Kalkoendij is uitermate geschikt om langzaam te stoven. Met salie, knoflook en citroen, bijvoorbeeld.
hoofdgerecht
null personen
970 kcal
30 min. bereiden
70 min. wachten
Aan de slag
Dep de kalkoendij (op kamertemperatuur) droog met keukenpapier en duw voorzichtig de boter (op kamertemperatuur) tussen het vel en het vlees. Duw er ook vier salieblaadjes (bij 4 personen) onder. Boen de citroen schoon. Snijd de citroen in parten (houd bij 4 personen 2 parten achter voor de vinaigrette). Knijp de parten een beetje uit over de kalkoendij en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de milde olijfolie in de stoofpan en bak de kalkoendij rondom in ca. 5 min. goudbruin aan.
Snijd het kapje van de bol knoflook. Leg ‘m met de citroenpartjes en de rest van de salie in de pan. Schenk de wijn en de gevogeltefond erbij. Stoof de kalkoendij in ca. 70 min. gaar. Het vlees moet gemakkelijk van het bot loskomen.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierna de amandelstiftjes in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verhit de rest van de milde olijfolie in een ruime koekenpan. Doe de gnocchi en polenta in de pan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin en krokant.
Pers de achtergehouden citroenparten uit en meng samen met de extra vierge olijfolie en de mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en meng de vinaigrette erdoor. Serveer de kalkoendij met de gnocchi en de waterkerssalade. Bestrooi kalkoen de gnocchi met de amandelstiftjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kalkoendij
2 el ongezouten roomboter
7½ g verse salie
1 citroen
4 el milde olijfolie
1 bol knoflook
250 ml droge witte wijn
250 ml gevogeltefond
3 el amandelstiften
500 g gnocchi
2 el polenta
3 el extra vierge olijfolie
1 tl grove mosterd
150 g waterkers
Dit heb je nodig
stoofpan of een pan met dikke bodem en een deksel