Hertengoulash
Aan de slag
Snijd 1/3 ui in halve ringen. Snijd het vlees zoveel mogelijk in gelijke stukken. Doe het in een kom, voeg de gesneden ui en laurier toe en schenk de wijn erover. Laat 8 uur marineren.
Snijd de rest van de uien in halve ringen, de winterpeen in dunne plakjes en de selderij in boogjes. Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het droog met keukenpapier. Bestrooi met peper, zout en de bloem. Verhit de helft van de boter in de stoofpan en bak het vlees in ca. 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Neem uit de pan. Doe de rest van de boter in de pan en bak de groenten 5 min. Doe het vlees erbij en schenk de marinade en de wildfond erbij. Breng aan de kook en laat vervolgens met de deksel op de pan op de laagste pit in ca. 3 uur zacht en gaar worden. Gebruik, als je het hebt, een vlamverdeler.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad licht met bloem en leg de plakjes bladerdeeg precies op elkaar. Rol ze met de deegroller uit tot een dunne lap van 27 cm lang die mooi op de ovenschaal past. Schep de hertengoulash in de ovenschaal en leg het deeg erop. Steek met de uitstekers hertjes en sterren uit de laatste plak bladerdeeg en plak ze met een beetje water op het deeg. Prik hier en daar een gaatje in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak het bladerdeeg van de hertengoulash in ca. 25 min. goudbruin.
Hertengoulash
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
660 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Snijd 1/3 ui in halve ringen. Snijd het vlees zoveel mogelijk in gelijke stukken. Doe het in een kom, voeg de gesneden ui en laurier toe en schenk de wijn erover. Laat 8 uur marineren.
Snijd de rest van de uien in halve ringen, de winterpeen in dunne plakjes en de selderij in boogjes. Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het droog met keukenpapier. Bestrooi met peper, zout en de bloem. Verhit de helft van de boter in de stoofpan en bak het vlees in ca. 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Neem uit de pan. Doe de rest van de boter in de pan en bak de groenten 5 min. Doe het vlees erbij en schenk de marinade en de wildfond erbij. Breng aan de kook en laat vervolgens met de deksel op de pan op de laagste pit in ca. 3 uur zacht en gaar worden. Gebruik, als je het hebt, een vlamverdeler.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad licht met bloem en leg de plakjes bladerdeeg precies op elkaar. Rol ze met de deegroller uit tot een dunne lap van 27 cm lang die mooi op de ovenschaal past. Schep de hertengoulash in de ovenschaal en leg het deeg erop. Steek met de uitstekers hertjes en sterren uit de laatste plak bladerdeeg en plak ze met een beetje water op het deeg. Prik hier en daar een gaatje in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak het bladerdeeg van de hertengoulash in ca. 25 min. goudbruin.
algemeen:
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
400 g hertengoulash
1 gedroogd laurierblaadje
250 ml volle rode wijn
250 g winterpenen
2 stengels bleekselderij
2 el tarwebloem
4 el ongezouten roomboter
380 ml wildfond
5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
1 middelgroot ei