Rundvleespie met La Trappe Quadrupel
Stoofvlees en trappistenbier zijn een gouden duo.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de runderriblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de roomboter in een ovenbestendige braadpan en bak het vlees in 7 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Halveer de winterpeen in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm. Neem de riblappen uit de pan en bak de uien, peen, bloem, peper en eventueel zout 5 min. op laag tot middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.
Doe het vlees weer bij de groenten in de pan samen met de La Trappe, laurierblaadjes, de kruidnagels en de bouillon. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de pan ca. 3 uur in de oven. Schep na 1 uur om en neem de deksel van de pan. Roer het laatste uur af en toe door, zodat het vlees gelijkmatig gaart en kleurt. Neem de pan uit de oven.
Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C. Rol het bladerdeeg uit. Verdeel ⅔ van het deeg over de springvorm of ronde ovenschaal. Laat een ½ cm over de rand hangen. Maak de deegranden nat. Verdeel het vlees over het deeg.
Bestuif je werkblad met wat bloem en rol de rest van het deeg met een deegroller uit tot een cirkel ter grootte van de vorm. Leg het deeg over het vlees. Vouw de randen terug en druk aan met een vork. Maak 3 inkepingen van 6 cm in het deegdeksel, zodat het vocht kan ontsnappen. Bak de pie in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Rundvleespie met La Trappe Quadrupel
Stoofvlees en trappistenbier zijn een gouden duo.
hoofdgerecht
null personen
900 kcal
30 min. bereiden
225 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de runderriblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de roomboter in een ovenbestendige braadpan en bak het vlees in 7 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Halveer de winterpeen in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm. Neem de riblappen uit de pan en bak de uien, peen, bloem, peper en eventueel zout 5 min. op laag tot middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.
Doe het vlees weer bij de groenten in de pan samen met de La Trappe, laurierblaadjes, de kruidnagels en de bouillon. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de pan ca. 3 uur in de oven. Schep na 1 uur om en neem de deksel van de pan. Roer het laatste uur af en toe door, zodat het vlees gelijkmatig gaart en kleurt. Neem de pan uit de oven.
Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C. Rol het bladerdeeg uit. Verdeel ⅔ van het deeg over de springvorm of ronde ovenschaal. Laat een ½ cm over de rand hangen. Maak de deegranden nat. Verdeel het vlees over het deeg.
Bestuif je werkblad met wat bloem en rol de rest van het deeg met een deegroller uit tot een cirkel ter grootte van de vorm. Leg het deeg over het vlees. Vouw de randen terug en druk aan met een vork. Maak 3 inkepingen van 6 cm in het deegdeksel, zodat het vocht kan ontsnappen. Bak de pie in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg runderriblap
50 g ongezouten roomboter
3 middelgrote uien
300 g winterpeen
2 el tarwebloem
500 ml La Trappe Quadrupel
2 gedroogde laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 runderbouillontablet
270 g vers bladerdeeg
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan met deksel
springvorm of ronde ovenschaal (Ø 24 cm, ingevet)