Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak
De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.
Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.
Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak
De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
135 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.
Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
700 g runder sukadelappen
1 el tarwebloem
30 g ongezouten roomboter
300 ml Leffe bruin
1 runderbouillontablet
200 ml kraanwater
2 el dijonmosterd
2 laurierblaadjes
400 g pastinaken
200 g winterpenen