Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak
bewaar
bewaar

Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak

De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen.

20 min. bereiden / 2 uur 15 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.

Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.

Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.

serveertip Lekker met verse pappardelle.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Belgische stoofpot met bruin bier, wortel & pastinaak

De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig