Romige tagliolini met gerookte zalm, witlof & cherrytomaatjes
Lof voor witlof! De lichtbittere groente gaat goed samen met de romige pasta.
Aan de slag
Snijd de sjalot in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in de lengte in reepjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de dille grof.
Verhit de helft van de boter in de hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg het witlof toe en bak 1 min. mee.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de tomaatjes 5 min. op laag vuur op de snijkant. Voeg de kappertjes met het kappertjesvocht toe en verwarm 2 min.
Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in plakjes. Meng de crème fraîche met het citroenrasp, peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta, crème fraîche en ⅔ van de dille door het witlof. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.
Verdeel over 4 diepe borden en verdeel de gerookte zalm in stukken samen met de gebakken cherrytomaatjes, kappertjes en saus erover. Leg er een plakje citroen op en bestrooi met de rest van de dille.
Romige tagliolini met gerookte zalm, witlof & cherrytomaatjes
Lof voor witlof! De lichtbittere groente gaat goed samen met de romige pasta.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalot in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in de lengte in reepjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de dille grof.
Verhit de helft van de boter in de hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg het witlof toe en bak 1 min. mee.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de tomaatjes 5 min. op laag vuur op de snijkant. Voeg de kappertjes met het kappertjesvocht toe en verwarm 2 min.
Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in plakjes. Meng de crème fraîche met het citroenrasp, peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta, crème fraîche en ⅔ van de dille door het witlof. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.
Verdeel over 4 diepe borden en verdeel de gerookte zalm in stukken samen met de gebakken cherrytomaatjes, kappertjes en saus erover. Leg er een plakje citroen op en bestrooi met de rest van de dille.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
2 tenen knoflook
4 stronken witlof
250 g rode cherrytomaten
15 g verse dille
60 g ongezouten roomboter
100 g kappertjes
500 g tagliolini bicolore
1 citroen
250 g crème fraîche light
250 g warm gerookte zalmstukken