Verse tagliolini met broccoli en venkelworst
Zelfgemaakte saus en verse pasta: simpel en zo lekker.
Aan de slag
Breng 2 ruime pannen water met eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Voeg als het water kookt de broccoli toe aan 1 pan en kook 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Laat staan tot gebruik.
Haal ondertussen het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees samen met het venkelzaad 5 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook met de panko in 3 min. krokant tot pangrattato (krokant kruim).
Kook de pasta 4 min. in de tweede pan kokend water. Snijd ondertussen de selderij grof en doe ¾ samen met de ricotta in een hoge beker. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Pureer de selderij, ricotta en wat kookvocht tot een egale saus. Breng op smaak met peper.
Meng de saus door de pasta. Schep de broccoli en venkelworst er voorzichtig door. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de pangrattato en de rest van de selderij.
Verse tagliolini met broccoli en venkelworst
Zelfgemaakte saus en verse pasta: simpel en zo lekker.
hoofdgerecht
null personen
1040 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng 2 ruime pannen water met eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Voeg als het water kookt de broccoli toe aan 1 pan en kook 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Laat staan tot gebruik.
Haal ondertussen het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees samen met het venkelzaad 5 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook met de panko in 3 min. krokant tot pangrattato (krokant kruim).
Kook de pasta 4 min. in de tweede pan kokend water. Snijd ondertussen de selderij grof en doe ¾ samen met de ricotta in een hoge beker. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Pureer de selderij, ricotta en wat kookvocht tot een egale saus. Breng op smaak met peper.
Meng de saus door de pasta. Schep de broccoli en venkelworst er voorzichtig door. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de pangrattato en de rest van de selderij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stronk broccoli
200 g braadworsten
2 el (arachide)olie
1 tl venkelzaad
1 teen knoflook
25 g Yama Panko breadcrumbs
250 g verse tagliolini bicolore
10 g selderij
100 g ricotta
Dit heb je nodig
staafmixer