Pizza bianca met rauwe parmaham
Tijd voor pizza! Zelf beleggen is veel leuker dan kant-en-klare pizza.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de uien in dunne ringen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen.
Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besmeer de bodems met de crème fraîche en beleg met de rode ui en paprikareepjes. Bak de pizza’s ca. 15 min. onder elkaar in de oven. Wissel halverwege de platen om.
Maak ondertussen de salade. Snijd de tomaten in partjes en snijd de peterselie fijn. Laat de olijven uitlekken en meng met de tomaten, ⅔ van de peterselie, olie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de pizza’s uit de oven, verdeel de parmaham erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de salade erbij.
Pizza bianca met rauwe parmaham
Tijd voor pizza! Zelf beleggen is veel leuker dan kant-en-klare pizza.
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de uien in dunne ringen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen.
Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besmeer de bodems met de crème fraîche en beleg met de rode ui en paprikareepjes. Bak de pizza’s ca. 15 min. onder elkaar in de oven. Wissel halverwege de platen om.
Maak ondertussen de salade. Snijd de tomaten in partjes en snijd de peterselie fijn. Laat de olijven uitlekken en meng met de tomaten, ⅔ van de peterselie, olie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de pizza’s uit de oven, verdeel de parmaham erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de salade erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
465 g geroosterde gele paprika's in pot
4 pizzabodems
200 g crème fraîche light tomaat basilicum
4 tomaten
20 g verse peterselie
175 g groene olijven gevuld met paprikapasta
3 el milde olijfolie
2 el balsamicoazijn
140 g parmaham
Dit heb je nodig
bakplaten
bakpapier