Paarse truffelaardappeltjes met grove peterseliepesto
Door de aardappel met schil te koken, blijft deze paars. Dat staat net even wat feestelijker op tafel!
Aan de slag
Breng een pan met water aan de kook en kook daarin de aardappelen met schil ca. 18 min.
Maak ondertussen de pesto. Boen de citroen schoon, rasp met een fijne rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de manchego met een grove rasp. Doe 2 el citroensap (per 4 personen), het rasp, de manchego, olijfolie en peterselie in de hakmolen en mix tot een grove pesto. Bestrooi met peper en zout. Snijd de jalapeño in ringen.
Giet de aardappelen af en spoel af onder koud stromend water. Verwijder de schil en snijd in kwarten. Verdeel over een plat bord en besprenkel met de pesto. Bestrooi met de peperringen.
Paarse truffelaardappeltjes met grove peterseliepesto
Door de aardappel met schil te koken, blijft deze paars. Dat staat net even wat feestelijker op tafel!
bijgerecht
null personen
445 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met water aan de kook en kook daarin de aardappelen met schil ca. 18 min.
Maak ondertussen de pesto. Boen de citroen schoon, rasp met een fijne rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de manchego met een grove rasp. Doe 2 el citroensap (per 4 personen), het rasp, de manchego, olijfolie en peterselie in de hakmolen en mix tot een grove pesto. Bestrooi met peper en zout. Snijd de jalapeño in ringen.
Giet de aardappelen af en spoel af onder koud stromend water. Verwijder de schil en snijd in kwarten. Verdeel over een plat bord en besprenkel met de pesto. Bestrooi met de peperringen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg AH Excellent double fun truffelaardappel
½ citroen
75 g manchego
75 ml milde olijfolie
30 g verse krulpeterselie
1 verse groene jalapeñopeper
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen