Aardappelgratin met dille en citroen
Romige aardappelgratin met een knapperig korstje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd of schaaf ze met een kaasschaaf, dunschiller, mandoline of keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes.
Snijd de knoflook fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Houd 2 takjes dille per 4 personen achter voor de garnering en snijd de rest fijn. Meng de knoflook, fijngesneden dille en het citroenrasp door de aardappel en bestrooi met (versgemalen) peper en zout. Zet de aardappelplakjes rechtop vanaf de rand in de ovenschaal en maak zo rondom een roospatroon. Schenk de room erover en bestrooi met de kaas.
Bak de aardappelgratin onder het midden van de oven in ca. 1 uur goudgeel en gaar. Dek eventueel na 35 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de gratin niet te donker wordt. Controleer na 50 min. of de gratin gaar is. Dit is het geval als je er een scherp mes gemakkelijk helemaal in kunt steken. Garneer met de rest van de dille.
Aardappelgratin met dille en citroen
Romige aardappelgratin met een knapperig korstje.
bijgerecht
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd of schaaf ze met een kaasschaaf, dunschiller, mandoline of keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes.
Snijd de knoflook fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Houd 2 takjes dille per 4 personen achter voor de garnering en snijd de rest fijn. Meng de knoflook, fijngesneden dille en het citroenrasp door de aardappel en bestrooi met (versgemalen) peper en zout. Zet de aardappelplakjes rechtop vanaf de rand in de ovenschaal en maak zo rondom een roospatroon. Schenk de room erover en bestrooi met de kaas.
Bak de aardappelgratin onder het midden van de oven in ca. 1 uur goudgeel en gaar. Dek eventueel na 35 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de gratin niet te donker wordt. Controleer na 50 min. of de gratin gaar is. Dit is het geval als je er een scherp mes gemakkelijk helemaal in kunt steken. Garneer met de rest van de dille.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg AH Excellent gourmande iets kruimige aardappel
1 teen knoflook
2 citroenen
7½ g verse dille
250 ml kookroom
150 g geraspte kaas voor ovengratin
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (Ø 20 cm)