Pollo tonnato met rucola & kappertjes
Vitello tonnato wordt pollo tonnato met kip en een saus van tonijn.
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken. Laat ook de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Spoel de kappertjes onder koud stromend water. Doe de tonijn, ¾ van de kappertjes, 2 el kappertjesvocht (per 4 personen) en de mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus. Breng op smaak met peper.
Verdeel wat rucola over de bordjes en verdeel dakpansgewijs de kiprollade erover. Besprenkel met de tonijnsaus. Verdeel de rest van de kappertjes en de rest van de rucola erover en bestrooi met wat extra peper.
Pollo tonnato met rucola & kappertjes
Vitello tonnato wordt pollo tonnato met kip en een saus van tonijn.
bijgerecht
null personen
165 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken. Laat ook de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Spoel de kappertjes onder koud stromend water. Doe de tonijn, ¾ van de kappertjes, 2 el kappertjesvocht (per 4 personen) en de mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus. Breng op smaak met peper.
Verdeel wat rucola over de bordjes en verdeel dakpansgewijs de kiprollade erover. Besprenkel met de tonijnsaus. Verdeel de rest van de kappertjes en de rest van de rucola erover en bestrooi met wat extra peper.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
160 g tonijn in zonnebloemolie in blik
100 g kappertjes in pot
4 el Zaanse halfvolle mayonaise
40 g rucola
120 g gegrilde kiprollade
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker