Zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden
Handig: de zalm gaat met de venkel en sinaasappel de oven in. Kun jij alvast verder met het bijgerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de onderkant en stengels van de venkelknol, halveer de knol en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de sinaasappel in plakken van een ½ cm.
Verdeel de venkel over de lengte van de ovenschaal (ter grootte van de zalm) en verdeel er de sinaasappel over. Leg hier de zalm op. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de zalm afhankelijk van de grootte ca. 15-20 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd de grote blaadjes grof. Neem de zalm uit de oven en verdeel er vlak voor serveren de kruiden over.
Zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden
Instructievideo - 00:20 min.
Zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden
Handig: de zalm gaat met de venkel en sinaasappel de oven in. Kun jij alvast verder met het bijgerecht.
hoofdgerecht
null personen
200 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de onderkant en stengels van de venkelknol, halveer de knol en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd de sinaasappel in plakken van een ½ cm.
Verdeel de venkel over de lengte van de ovenschaal (ter grootte van de zalm) en verdeel er de sinaasappel over. Leg hier de zalm op. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de zalm afhankelijk van de grootte ca. 15-20 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd de grote blaadjes grof. Neem de zalm uit de oven en verdeel er vlak voor serveren de kruiden over.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkelknol
1 sinaasappel
630 g verse zalmfilet
1 el traditionele olijfolie
15 g verse platte peterselie
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
ovenschaal