Feestelijke zalmtaart
Surprise! Onder dit bladerdeegdakje zitten zalm én kabeljauw verstopt. Dat is nog eens feest!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg, de zalm, kabeljauw en tuinerwten ontdooien. Vet de pievorm en de rand in met de olie. Snijd de knoflook en selderij fijn.
Verhit de boter in een pan, fruit de knoflook 1 min. op laag vuur, voeg 50 g bloem (per 4 personen) toe en bak al roerend 4 min. tot deze licht begint te kleuren (roux). Schenk al roerend de melk erbij, voeg de bouillontablet toe en breng aan de kook. Roer alles tot een gladde saus en laat 3 min. koken op laag vuur.
Bestuif ondertussen het werkblad met de rest van de bloem en leg ⅔ van de plakjes bladerdeeg in een rechthoek met de randen op elkaar. Rol met de deegroller uit tot een iets grotere lap dan de doorsnede van de pievorm. Snijd de ronde vorm uit de deeglap en snijd met een mesje van de rest van het bladerdeeg visjes of sterren (of gebruik kleine uitsteekvormpjes).
Snijd de zalm en kabeljauw in stukken van 2 cm. Roer de vis met de erwten en selderij door de saus en breng weer rustig aan de kook. Laat de visragout al roerend 1 min. zachtjes koken en schep dan in de pievorm.
Dek af met de grote lap bladerdeeg en druk de randen aan op de vorm. Bestrijk de bladerdeegfiguurtjes met wat melk en plak ze voorzichtig op het bladerdeeg. Bestrijk het hele deegdakje met melk. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg en bak de taart 45 min. in de oven goudbruin en gaar.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Feestelijke zalmtaart
Surprise! Onder dit bladerdeegdakje zitten zalm én kabeljauw verstopt. Dat is nog eens feest!
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
10 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg, de zalm, kabeljauw en tuinerwten ontdooien. Vet de pievorm en de rand in met de olie. Snijd de knoflook en selderij fijn.
Verhit de boter in een pan, fruit de knoflook 1 min. op laag vuur, voeg 50 g bloem (per 4 personen) toe en bak al roerend 4 min. tot deze licht begint te kleuren (roux). Schenk al roerend de melk erbij, voeg de bouillontablet toe en breng aan de kook. Roer alles tot een gladde saus en laat 3 min. koken op laag vuur.
Bestuif ondertussen het werkblad met de rest van de bloem en leg ⅔ van de plakjes bladerdeeg in een rechthoek met de randen op elkaar. Rol met de deegroller uit tot een iets grotere lap dan de doorsnede van de pievorm. Snijd de ronde vorm uit de deeglap en snijd met een mesje van de rest van het bladerdeeg visjes of sterren (of gebruik kleine uitsteekvormpjes).
Snijd de zalm en kabeljauw in stukken van 2 cm. Roer de vis met de erwten en selderij door de saus en breng weer rustig aan de kook. Laat de visragout al roerend 1 min. zachtjes koken en schep dan in de pievorm.
Dek af met de grote lap bladerdeeg en druk de randen aan op de vorm. Bestrijk de bladerdeegfiguurtjes met wat melk en plak ze voorzichtig op het bladerdeeg. Bestrijk het hele deegdakje met melk. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg en bak de taart 45 min. in de oven goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el arachideolie
1 teen knoflook
20 g verse selderij
50 g ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
400 ml houdbare volle melk
1 kippenbouillontablet
6 plakjes diepvries bladerdeeg
250 g diepvries wilde zalmfilets
200 g diepvries kabeljauwfilets
200 g diepvries tuinerwten
Dit heb je nodig
pievorm Ø 22 cm of ronde lage ovenschaal
deegroller