Rijstroerbak met groente, gemarineerd varkensvlees en satésaus
Roerbakken blijft favoriet! Wat heb je nodig? Rijst, groente en vlees.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd de hamlappen in stukken van 2 cm en meng met ⅔ van de ketjap en de honing. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de pindasaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de Thaise wokgroente en de rest van de ketjap 5 min. Voeg de rijst toe en warm 1 min. mee.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in schuine halve plakjes. Serveer de rijstroerbak met de saté en komkommer.
Rijstroerbak met groente, gemarineerd varkensvlees en satésaus
Roerbakken blijft favoriet! Wat heb je nodig? Rijst, groente en vlees.
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd de hamlappen in stukken van 2 cm en meng met ⅔ van de ketjap en de honing. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de pindasaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de Thaise wokgroente en de rest van de ketjap 5 min. Voeg de rijst toe en warm 1 min. mee.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in schuine halve plakjes. Serveer de rijstroerbak met de saté en komkommer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
325 g gele rijst
500 g magere varkenslappen
3 el Conimex ketjap manis
1 el vloeibare honing
2 el arachideolie
400 g Conimex pindasaus mild in pot
400 g Thaise wokgroente
1 komkommer