Cottage pie met doperwten-linzen-maismix
Gehakt en aardappelpuree zijn samen de basis van een klassieke cottage pie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortels en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Was de preien en snijd in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de wortel en prei toe en bak 4 min. mee. Voeg de tomaten en doperwtenmix toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de pie in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Cottage pie met doperwten-linzen-maismix
Gehakt en aardappelpuree zijn samen de basis van een klassieke cottage pie.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortels en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Was de preien en snijd in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de wortel en prei toe en bak 4 min. mee. Voeg de tomaten en doperwtenmix toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de pie in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g fijne winterpenen
2 preien
1 el arachideolie
300 g rundergehakt
400 g fijngesneden tomaten knoflook-ui in blik
225 g HAK doperwten, linzen en maismix in zak
800 g koelverse aardappelpuree
100 g geraspte Goudse oude kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)