Pittige roerbak van biefstuk met rodekoolsalade & rijst
Houd je wel van een beetje pit? Vanavond maak je een saus vol smaak.
Aan de slag
Kook de rijst met eventueel zout in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Schil de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op. Snijd het vruchtvlees in halve plakjes.
Snijd de bosuitjes in ringen. Meng 2 el sinaasappelsap (bij 4 personen) met de rodekool en peper. Verdeel over een schaal en verdeel de sinaasappelplakken en bosui erover.
Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de rode peper en knoflook fijn. Meng in een kom ⅔ van de peper, de knoflook en de oestersaus.
Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Voeg de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de paprika 2 min.
Snijd de biefstukken in dunne plakken. Verdeel de rijst, paprika, rodekoolsalade over de borden en verdeel de saus over de biefstuk. Garneer met de rest van de rode peper.
Pittige roerbak van biefstuk met rodekoolsalade & rijst
Houd je wel van een beetje pit? Vanavond maak je een saus vol smaak.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst met eventueel zout in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Schil de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op. Snijd het vruchtvlees in halve plakjes.
Snijd de bosuitjes in ringen. Meng 2 el sinaasappelsap (bij 4 personen) met de rodekool en peper. Verdeel over een schaal en verdeel de sinaasappelplakken en bosui erover.
Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de rode peper en knoflook fijn. Meng in een kom ⅔ van de peper, de knoflook en de oestersaus.
Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Voeg de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de paprika 2 min.
Snijd de biefstukken in dunne plakken. Verdeel de rijst, paprika, rodekoolsalade over de borden en verdeel de saus over de biefstuk. Garneer met de rest van de rode peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 handsinaasappels
2 bosuien
300 g rodekool
1 rode peper
2 tenen knoflook
6 el oestersaus
4 runderbiefstukken
2 el (arachide)olie
2 rode paprika's
Dit heb je nodig
aluminiumfolie