Frisse roerbak van scharrelkip, broccoli, paksoi en noedels
Smaakbommetje: je proeft pittig-kruidige, zoetige én frisse accenten tegelijk.
Aan de slag
Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember.
Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Snijd de limoen in 4 partjes. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook 5 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, gember en kipreepjes 2 min. Voeg de broccoli, paprika, oestersaus en 2 el water toe en roerbak 5 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 1 min. Voeg de noedels toe en warm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Serveer met de partjes limoen.
Frisse roerbak van scharrelkip, broccoli, paksoi en noedels
Smaakbommetje: je proeft pittig-kruidige, zoetige én frisse accenten tegelijk.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember.
Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Snijd de limoen in 4 partjes. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook 5 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, gember en kipreepjes 2 min. Voeg de broccoli, paprika, oestersaus en 2 el water toe en roerbak 5 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 1 min. Voeg de noedels toe en warm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Serveer met de partjes limoen.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g broccoli
2 gele paprika's
2 tenen knoflook
4 cm verse gember
4 scharrelkipdijfilet
1 limoen
250 g egg noodles
2 el (arachide)olie
95 ml oestersaus
400 g koelverse gesneden paksoi
Dit heb je nodig
rasp