Pittige roerbak van kipgehakt met komkommer en mango
Tropisch fruit kun je ook heel goed toevoegen aan warme roerbakgerechten. Maakt 't extra lekker!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Halveer ondertussen de komkommers in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes van 1 cm dik. Schil de mango en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalotten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een wok en bak hierin het gehakt rul. Voeg de sjalotten, rode peper en de komkommer toe en roerbak 3 min. mee. Voeg in de laatste minuut de mango toe en laat even warm worden. Snijd de koriander grof. Serveer de rijst met de roerbak en bestrooi met de koriander.
Pittige roerbak van kipgehakt met komkommer en mango
Tropisch fruit kun je ook heel goed toevoegen aan warme roerbakgerechten. Maakt 't extra lekker!
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Halveer ondertussen de komkommers in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes van 1 cm dik. Schil de mango en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalotten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een wok en bak hierin het gehakt rul. Voeg de sjalotten, rode peper en de komkommer toe en roerbak 3 min. mee. Voeg in de laatste minuut de mango toe en laat even warm worden. Snijd de koriander grof. Serveer de rijst met de roerbak en bestrooi met de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 komkommers
1 eetrijpe mango
2 sjalotten
1 rode peper
3 el arachideolie
300 g kipgehakt gekruid
15 g verse koriander