Kipgehaktballetjes en pilav met perzik en bonen
Alle zoete smaken in deze pilav met perzik doen het goed samen met de warme smaak van komijn.
Aan de slag
Draai met natte handen 4 balletjes per persoon van het gehakt ter grootte van een kleine walnoot. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui met de komijn 2 min. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 6 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat ondertussen de perziken uitlekken en snijd in stukjes. Schep samen met de rozijnen door de rijst. Verdeel de gehaktballetjes over de pilav. Serveer direct.
Kipgehaktballetjes en pilav met perzik en bonen
Alle zoete smaken in deze pilav met perzik doen het goed samen met de warme smaak van komijn.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Draai met natte handen 4 balletjes per persoon van het gehakt ter grootte van een kleine walnoot. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui met de komijn 2 min. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 6 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat ondertussen de perziken uitlekken en snijd in stukjes. Schep samen met de rozijnen door de rijst. Verdeel de gehaktballetjes over de pilav. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipgehakt gekruid
2 el arachideolie
300 g gesneden uien
1 tl gemalen komijn
500 g diepvries gebroken sperziebonen
600 g 1 minuut basmatirijst
415 g perziken op sap
2 el rozijnen