Zebra-chocotaart
bewaar
bewaar

Zebra-chocotaart

Deze chocoladetaart heeft niet alleen vanbuiten een mooi zebrapatroon, ook de binnenkant is Insta-waardig.

25 min. bereiden / 35 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Doe de biscuitmix, eieren en het water in een kom. Klop 1 min. met een mixer op de laagste stand en daarna 5 min. op de hoogste stand. Schep de helft van het beslag in een andere kom en meng met de cacaopoeder.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Schep 2 el licht beslag in het midden van de vorm. Schep vervolgens 2 el van het donkere beslag in het midden. Ga zo door tot beide soorten beslag op zijn. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op een rooster.

Neem de taart uit de vorm en snijd overlangs doormidden. Bestrijk de onderste helft met de chocoladepasta en verdeel de chocolate chips erover. Leg de bovenste helft van de taart erop. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk in een zigzaggende beweging over de taart. Laat in ca. 30 min. hard worden en serveer.

variatietipJe kunt ook 1 zakje glazuur wit en 1 zakje glazuur choco van Dr. Oetker gebruiken om over de taart te sprenkelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zebra-chocotaart

Deze chocoladetaart heeft niet alleen vanbuiten een mooi zebrapatroon, ook de binnenkant is Insta-waardig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig