Zebra-chocotaart
Deze chocoladetaart heeft niet alleen vanbuiten een mooi zebrapatroon, ook de binnenkant is Insta-waardig.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Doe de biscuitmix, eieren en het water in een kom. Klop 1 min. met een mixer op de laagste stand en daarna 5 min. op de hoogste stand. Schep de helft van het beslag in een andere kom en meng met de cacaopoeder.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Schep 2 el licht beslag in het midden van de vorm. Schep vervolgens 2 el van het donkere beslag in het midden. Ga zo door tot beide soorten beslag op zijn. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op een rooster.
Neem de taart uit de vorm en snijd overlangs doormidden. Bestrijk de onderste helft met de chocoladepasta en verdeel de chocolate chips erover. Leg de bovenste helft van de taart erop. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk in een zigzaggende beweging over de taart. Laat in ca. 30 min. hard worden en serveer.
Zebra-chocotaart
Deze chocoladetaart heeft niet alleen vanbuiten een mooi zebrapatroon, ook de binnenkant is Insta-waardig.
null personen
435 kcal
25 min. bereiden
90 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Doe de biscuitmix, eieren en het water in een kom. Klop 1 min. met een mixer op de laagste stand en daarna 5 min. op de hoogste stand. Schep de helft van het beslag in een andere kom en meng met de cacaopoeder.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Schep 2 el licht beslag in het midden van de vorm. Schep vervolgens 2 el van het donkere beslag in het midden. Ga zo door tot beide soorten beslag op zijn. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op een rooster.
Neem de taart uit de vorm en snijd overlangs doormidden. Bestrijk de onderste helft met de chocoladepasta en verdeel de chocolate chips erover. Leg de bovenste helft van de taart erop. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk in een zigzaggende beweging over de taart. Laat in ca. 30 min. hard worden en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
330 g basismix biscuittaart
5 middelgrote eieren
50 ml kraanwater
2 el cacaopoeder
400 g melk chocopasta
100 g chocolate chips
50 g wit glazuur
75 g chocoladeglazuur
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (∅ 24 cm)