Chocolade-karamelplaatkoek van Donna Hay
Pure chocolade + dadels en havervlokken = de perfecte plaatkoek.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed het bakblik met bakpapier en laat aan 2 zijden het papier 4 cm overhangen.
Verhit een steelpan op laag vuur en laat hierin de boter al roerend smelten. Maal het kokos, de havervlokken en 6 dadels fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe en meng tot een gladde massa. Verdeel het mengsel over het bakblik en druk stevig aan. Bak de bodem in ca. 15 min. in de oven tot hij goudbruin is. Laat ca. 1 uur afkoelen.
Meng voor de karamel de rest van de dadels met de tahin, ahornsiroop en vanille 3 min. in de keukenmachine tot een gladde massa. Verdeel over de bodem in het bakblik en zet 15 min. in de vriezer tot de karamel hard is.
Meng de chocolade en olie in een magnetronbestendig schaaltje. Zet 30 sec. op vol vermogen in de magnetron. Roer door en herhaal tot de chocolade is gesmolten. Schenk over de plaatkoek. Zet 30 min. in de vriezer tot de chocolade hard is.
Til de koek met het bakpapier uit het blik. Snijd hem met een natgemaakt scherp mes in stukjes. Bewaar tot gebruik in de vriezer.
Chocolade-karamelplaatkoek van Donna Hay
Pure chocolade + dadels en havervlokken = de perfecte plaatkoek.
nagerecht
null porties
165 kcal
20 min. bereiden
105 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed het bakblik met bakpapier en laat aan 2 zijden het papier 4 cm overhangen.
Verhit een steelpan op laag vuur en laat hierin de boter al roerend smelten. Maal het kokos, de havervlokken en 6 dadels fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe en meng tot een gladde massa. Verdeel het mengsel over het bakblik en druk stevig aan. Bak de bodem in ca. 15 min. in de oven tot hij goudbruin is. Laat ca. 1 uur afkoelen.
Meng voor de karamel de rest van de dadels met de tahin, ahornsiroop en vanille 3 min. in de keukenmachine tot een gladde massa. Verdeel over de bodem in het bakblik en zet 15 min. in de vriezer tot de karamel hard is.
Meng de chocolade en olie in een magnetronbestendig schaaltje. Zet 30 sec. op vol vermogen in de magnetron. Roer door en herhaal tot de chocolade is gesmolten. Schenk over de plaatkoek. Zet 30 min. in de vriezer tot de chocolade hard is.
Til de koek met het bakpapier uit het blik. Snijd hem met een natgemaakt scherp mes in stukjes. Bewaar tot gebruik in de vriezer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g ongezouten roomboter
80 g geraspte kokos
45 g havervlokken
21 verse dadels
90 g tahin
2 el ahornsiroop
2 tl vanillearoma
150 g pure chocolade
1 el zonnebloemolie
Dit heb je nodig
bakblik (20 x 20 cm)
bakpapier
keukenmachine
magnetron