Geroosterde tomaten-pompoensoep
Tomaat én pompoen, een echt herfstig duo.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de ui en tomaten in parten. Meng in een kom de ui, tomaat, pompoenblokjes, het venkelzaad en de helft van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
Haal de blaadjes van de takjes basilicum en doe in een hoge beker. Voeg de rest van de olie toe en pureer met de staafmixer. Doe in een kom en meng met de ricotta. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
Haal de groenten uit de oven en doe in een soeppan. Voeg de basis voor tomatensoep en het water toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen. Verdeel de ricotta-basilicumcrème erover.
Geroosterde tomaten-pompoensoep
Tomaat én pompoen, een echt herfstig duo.
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de ui en tomaten in parten. Meng in een kom de ui, tomaat, pompoenblokjes, het venkelzaad en de helft van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
Haal de blaadjes van de takjes basilicum en doe in een hoge beker. Voeg de rest van de olie toe en pureer met de staafmixer. Doe in een kom en meng met de ricotta. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
Haal de groenten uit de oven en doe in een soeppan. Voeg de basis voor tomatensoep en het water toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen. Verdeel de ricotta-basilicumcrème erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
4 tomaten
800 g koelverse pompoenblokjes
1 el venkelzaad
4 el milde olijfolie
15 g verse basilicum
250 g ricotta
1 el citroensap
83 g Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep
800 ml kraanwater
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker