Pittige plaattaart met worst & mozzarella
Pittig, knapperig en smeuïg tegelijk én barstensvol smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de oregano fijn. Verwijder het vel van de worst. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees met de chilipeper en de helft van de oregano op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en laat 5 min. stoven op middelhoog vuur.
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de ui in halve ringen.
Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg met het bakpapier op een bakplaat. Snijd in een stuk per persoon en rol de randen een klein stukje op. Verdeel het vlees, de paprika en ui erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover. Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven. Neem uit de oven, bestrooi met de rest van de oregano en serveer.
Pittige plaattaart met worst & mozzarella
Pittig, knapperig en smeuïg tegelijk én barstensvol smaak.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de oregano fijn. Verwijder het vel van de worst. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees met de chilipeper en de helft van de oregano op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en laat 5 min. stoven op middelhoog vuur.
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de ui in halve ringen.
Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg met het bakpapier op een bakplaat. Snijd in een stuk per persoon en rol de randen een klein stukje op. Verdeel het vlees, de paprika en ui erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover. Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven. Neem uit de oven, bestrooi met de rest van de oregano en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7½ g verse oregano
3 varkensbraadworsten
1 el milde olijfolie
½ el gedroogde chilipeper
400 g Mutti polpa in blik
2 puntpaprika's
1 rode ui
270 g vers bladerdeeg
125 g buffelmozzarella