Mexicaanse kipschotel met broccolisalade & feta
Met peper in adobosaus geef je de kipgehaktballetjes een Mexicaanse touch.
Aan de slag
Meng het kipgehakt met de chipotlepeper in adobosaus en draai er met natte handen 4 balletjes per persoon ter grootte van een kleine walnoot van. Verhit de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 3 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Voeg de chili con carne groente, paprika en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 min. afgedekt op laag vuur koken.
Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe en warm de laatste 2 min. mee.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de broccoli met een ½ el limoensap (bij 4 personen) en het -rasp en verkruimel de feta erover.
Verdeel de bonenstoof over de borden en serveer met de broccolisalade.
Mexicaanse kipschotel met broccolisalade & feta
Met peper in adobosaus geef je de kipgehaktballetjes een Mexicaanse touch.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Meng het kipgehakt met de chipotlepeper in adobosaus en draai er met natte handen 4 balletjes per persoon ter grootte van een kleine walnoot van. Verhit de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 3 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Voeg de chili con carne groente, paprika en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 min. afgedekt op laag vuur koken.
Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe en warm de laatste 2 min. mee.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de broccoli met een ½ el limoensap (bij 4 personen) en het -rasp en verkruimel de feta erover.
Verdeel de bonenstoof over de borden en serveer met de broccolisalade.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipgehakt naturel
1 el chipotlepeper in adobosaus in pot
½ el olijfolie mild
2 stuks snoepgroente oranje paprika's
450 g chili con carne groente
400 g biologische tomatenblokjes in blik
850 g black eyed bonen
400 g broccoli
1 stuk limoen
150 g feta
Dit heb je nodig
rasp